Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Автомобилни гуми

Филтри

1-6 от 6 продукти

 1. ГУМА АВТ.205/55R16 91T KELLY WINTER HPFP Безплатна доставка
  ГУМА АВТ.205/55R16 91T KELLY WINTER HPFP
  128,29 лв.
 2. ГУМА АВТ.225/45R17 94V KELLY WINTERHPEXL Безплатна доставка
  ГУМА АВТ.225/45R17 94V KELLY WINTERHPEXL
  155,99 лв.
 3. ГУМА АВТО ЗИМНА 175/70R13 82T KELLY ST Безплатна доставка
  ГУМА АВТО ЗИМНА 175/70R13 82T KELLY ST
  102,79 лв.
 4. ГУМА АВТО ЗИМНА 175/70R14 84T KELLY ST Безплатна доставка
  ГУМА АВТО ЗИМНА 175/70R14 84T KELLY ST
  98,39 лв.
 5. ГУМА АВТО ЗИМНА 185/60R14 82T KELLY ST Безплатна доставка
  ГУМА АВТО ЗИМНА 185/60R14 82T KELLY ST
  113,29 лв.
 6. ГУМА АВТО ЗИМНА 195/60R15 88T KELLY ST Безплатна доставка
  ГУМА АВТО ЗИМНА 195/60R15 88T KELLY ST
  127,49 лв.
Филтри

1-6 от 6 продукти

Голямото разнообразие от автомобилни гуми представлява голямо предизвикателство за хората без опит в купуване на подобни продукти.

Затова от TeMax.bg направихме селекция от три основни вида гуми, като по-долу екипът ни се е постарал да обясни накратко каква е разликата между тях и защо е важно те да са от високо качество.

Защо са толкова важни гумите за безопасността ви

Гумите на един автомобил са единственият начин за прикосновение на превозното средство с пътната настилка. Те трябва да предоставят стабилност, сцепление и контрол над поведението на автомобила по време на движение.

Тук няма да намерите гладки гуми без грайфер, а продукти с дълбок грайфер за сцепление към асфалт, чакъл и ронлива пръст. Съставът на всяка гума, без значение дали е за зимно или лятно каране, е строго секретен за всеки производител, но общите съставни части са каучук, силикат и други силиконени извлеци.

Те правят възможно шофирането в лошо време, с висока степен на сигурност и контрол на многотонна машина задвижена от мини-експлозии.

Зимните гуми се различават от тези за лято със значително по-дълбоките и чести грайфери, които служат да премахнат влага, дъжд и сняг изпод колелото на самия автомобил. Те предотвратяват хидропланинг или поднасянето на лед.

Какви видове гуми предлагаме тук

Има три признати вида гуми за автомобили, те са:

 • Зимни;
 • Летни;
 • Целогодишни.

Има спор относно това дали реално има такова нещо като целогодишни гуми, като за мнозина единственият истински вариант са зимните и летните гуми. Разликата между продуктите за топло и студено време, е не само в грайфера, но и в химичния състав на самия каучук.

Високите летни температури могат да променят поведението на самия материал, затова инженерите от авто-мото индустрията коригират тази вероятност с правилните химични връзки. От другата страна на температурния спектър, зимното каране може да накара една обикновена гума да загуби своята еластичност, което да намали сцеплението ѝ.

За да не се случва това, и за да запазите контрол над своето каране, зимните гуми се произвеждат от по-меки материали, с много ниска точка на замръзване. Така дори при -30 градуса, вашите гуми, закупени от ТеМакс, ще останат доверен спътник дълго време.

Как екипът на TeMax.bg може да ви асистира при пазаруване

Купуването на нови гуми за автомобил изисква известно запознанство с наличното разнообразие от автомобилни гуми. Ако не сте сигурни, но търсите адекватно и сигурно решение за вашият автомобил, нашите екипи могат да ви помогнат.

Нужно е да споменете размера на джантите, размерът на гумите и допустимостта на автомобила. Всичко това можете да направите по телефон, имейл или през чат формата налична на всяка страница от сайта.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от