Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Моторни масла

Филтри

1-20 от 20 продукти

 1. ДОБАВКА ЗА БЕНЗИН WURTH 300МЛ
  ДОБАВКА ЗА БЕНЗИН WURTH 300МЛ
  13,69 лв.
 2. ДОБАВКА ЗА МОТОРНО МАСЛО WURTH 300МЛ
  ДОБАВКА ЗА МОТОРНО МАСЛО WURTH 300МЛ
  16,09 лв.
Филтри

1-20 от 20 продукти

Моторните масла са механична, смазочна течност с особен състав, чиято основна роля е да предотвратяват триенето на фини и изключително прецизни двигателни компоненти. Поради своята централна роля в оперирането на един двигател, на пазара има наистина богата селекция от моторни масла, които да удължат живота на вашето МПС.

Защо е нужно честата смяна на моторното масло на автомобила

Ако сте млад шофьор или някои друг се занимава с поддръжката на автомобила, който карате, най-вероятно не сте сигурни на колко километра, е добре да се налива или сменя маслото на двигателя. Тази цифра се променя от модел на модел, от начин и продължителност на каране, както и на самата възраст на двигателя.

Причината маслото да трябва да се сменя, е тъй като продължителната му циркулация и цикличното му затопляне и изстудяване, променят неговите свойства. С времето то натрупва и доста фини частици, които са от синтетичен и метален характер.

Те също могат да се отразят на поведението и ефикасността на смазването на маслото, затова е добре да се налива (при по-старите автомобили по-често) и да се сменя маслото.

За да разберете колко често това трябва да се случва при вас, е добре да следите кога за последно е сменяно, и какъв вид двигател ползвате – дизелов или бензинов.

Какви моторни масла предлагаме тук

Тук предлагаме няколко различни вида масла за двигатели, най-вече разделени на такива за двутактови, многотактови или четиритактови мотори. Те също така варират по вискозитет, химичен състав и цялостна продължителност на потребление.

От известно време има опити за създаване на ефикасно самопочистващо се моторно масло, но не е съвсем сигурно колко ефикасно и добро е то всъщност. Затова много от нашите посетители избират да се доверят на сигурното решение, което да гарантира правилното смазване на фините части на техния автомобил.

Тази категория е изцяло отдадена само на моторните масла, като други хидравлични течности, масла за предавателна кутия и други важни компоненти, можете да намерите другаде в сайта.

Като цяло предлагаме моторни масла от вида:

 • Синтетични;
 • Полусинтетични.

Като предимствата на синтетичните, е че не се нуждаят от толкова честа смяна, а на полусинтетичните, е че предлагат по-добра смазочна дейност при ниски температури.

С какво TeMax.bg е по-добро място от останалите

Нашата съвестност, компетентност и отдаденост на високото качество ни правят по-добро място за всеки човек избрал да пазарува без съмнения в продуктите. Освен това ние в Temax.bg предлагаме и безплатни консултации за тези клиенти, които не са уверени в избора си, но искат да са 100% сигурни, че са направили правилното решение.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от