Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Моторни масла

Филтри

1-23 от 23 продукти

Филтри

1-23 от 23 продукти

Моторните масла са механична, смазочна течност с особен състав, чиято основна роля е да предотвратяват триенето на фини и изключително прецизни двигателни компоненти. Поради своята централна роля в оперирането на един двигател, на пазара има наистина богата селекция от моторни масла, които да удължат живота на вашето МПС.

Защо е нужно честата смяна на моторното масло на автомобила

Ако сте млад шофьор или някои друг се занимава с поддръжката на автомобила, който карате, най-вероятно не сте сигурни на колко километра, е добре да се налива или сменя маслото на двигателя. Тази цифра се променя от модел на модел, от начин и продължителност на каране, както и на самата възраст на двигателя.

Причината маслото да трябва да се сменя, е тъй като продължителната му циркулация и цикличното му затопляне и изстудяване, променят неговите свойства. С времето то натрупва и доста фини частици, които са от синтетичен и метален характер.

Те също могат да се отразят на поведението и ефикасността на смазването на маслото, затова е добре да се налива (при по-старите автомобили по-често) и да се сменя маслото.

За да разберете колко често това трябва да се случва при вас, е добре да следите кога за последно е сменяно, и какъв вид двигател ползвате – дизелов или бензинов.

Какви моторни масла предлагаме тук

Тук предлагаме няколко различни вида масла за двигатели, най-вече разделени на такива за двутактови, многотактови или четиритактови мотори. Те също така варират по вискозитет, химичен състав и цялостна продължителност на потребление.

От известно време има опити за създаване на ефикасно самопочистващо се моторно масло, но не е съвсем сигурно колко ефикасно и добро е то всъщност. Затова много от нашите посетители избират да се доверят на сигурното решение, което да гарантира правилното смазване на фините части на техния автомобил.

Тази категория е изцяло отдадена само на моторните масла, като други хидравлични течности, масла за предавателна кутия и други важни компоненти, можете да намерите другаде в сайта.

Като цяло предлагаме моторни масла от вида:

  • Синтетични;
  • Полусинтетични.

Като предимствата на синтетичните, е че не се нуждаят от толкова честа смяна, а на полусинтетичните, е че предлагат по-добра смазочна дейност при ниски температури.

С какво TeMax.bg е по-добро място от останалите

Нашата съвестност, компетентност и отдаденост на високото качество ни правят по-добро място за всеки човек избрал да пазарува без съмнения в продуктите. Освен това ние в Temax.bg предлагаме и безплатни консултации за тези клиенти, които не са уверени в избора си, но искат да са 100% сигурни, че са направили правилното решение.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от