Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Клонотрошачки

Филтри

1-2 от 2 продукти

  1. ДРОБИЛКА ЗА КЛОНИ ЕЛ.2500W, С ПЛАСТМ.КОШ
    ДРОБИЛКА ЗА КЛОНИ ЕЛ.2500W, С ПЛАСТМ.КОШ
    334,99 лв.
  2. КЛОНОТРОШ RAIDER 2400W 40MM RD-ESH01
    КЛОНОТРОШ RAIDER 2400W 40MM RD-ESH01
    319,99 лв.
Филтри

1-2 от 2 продукти

Грижата за градината включва много задачи, за повечето от които е нужен тежък физически труд. За останалите има градинска техника, която може да облекчи всеки. Една от може би най-досадните задачи свързани с грижа за двора е справянето с клоните и изрезките от храстите и дърветата – е, с новите предложения от клонотрошачки на TeMax.bg, всичко става значително по-лесно и по-бързо – ето как и защо.

Функции и предназначение на нашите клонотришачи

Функциите на оборудване като трошач на клони е да смели до фини стружки всякакви клони, без значение дали са зелени или вече сухи. В зависимост от модела, те могат да се справят с клони с диаметър от 50мм, дори повече, но това се определя от спецификациите на конкретните модели.

Предназначението им е обвързано с премахването на големи количества клонна и листна маса за кратък период от време. По този начин обемистите и често трудни за управляване клони, биват снети до доста по-малки размери, без да се изисква от вас допълнителната им обработка с резачки, ножици, триони и прочее.

Добре е да се спомене, че този вид апаратура е предназначена за справяне с малки клони и че се различава от индустриалните и професионалните с това, че капацитетът е намален. Тези продукти се водят консуматорски, а не професионални, което означава, че трябва да се ограничавате и да не прекалявате с дебелината на клоните, които слагате в тях.

Принцип на работа на трошачките и шредерите

Реално има 2 основни вида трошачки, такива със свредловиден барабан и такива с въртящ се диск, който е подобен на сокоизстисквачка. И двата вида машини имат своите предимства в работата на един градинар, но много хора предпочитат тези със свредлата, тъй като те имат много по-голяма мощност и реално изтръпват клоните навътре.

Повечето модели клонотрошачки са съставени от 2 или 3 отделни компонента, като най-горният е предпазителя и водача на клоните. Този водач има фабрични фуги, които ви помагат да оразмерите и прецените дебелината на клоните, целта му е да ви помогне с вкарването на дълги клони във втората, основна част.

Втората част е реалното сърце на машината, там се намира механизмът за раздробяване на клоните, електрониката и различните движещи компоненти. Тази част е свързана и с основа, която позиционира и стабилизира машината към земята – при някои модели има налични гуми за улеснено предвижване на уреда.

Третата част, както е при някои модели, е реално резервоара или коша за крайния продукт – стружки от дървесина. Там попадат всички натрошени листа, клони и други дървени материали.

При други модели този компонент липсва и отговорността за събирането на продукцията на машината остава в ръцете на клиента.

Защо да изберете TeMax.bg като вашия доставчик

Понеже тук можете набързо да оборудвате цялата си градина, дом или барбекю с важни и нужни компоненти и то на доста добра цена. Освен това, за което сте дошли, ще получите коректно отношение, лоялност и добро обслужване.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от