Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

XPS изолация

Филтри

1-8 от 8 продукти

 1. ИЗОЛАЦИЯ FIBRAN/ФИБР/10/600/1250ММ
  ИЗОЛАЦИЯ FIBRAN/ФИБР/10/600/1250ММ
  2,99 лв.
 2. ИЗОЛАЦИЯ FIBRAN/ФИБР/20/600/1250 ММ
  ИЗОЛАЦИЯ FIBRAN/ФИБР/20/600/1250 ММ
  3,99 лв.
 3. ИЗОЛАЦИЯ FIBRAN/ФИБР/30/600/1250ММ
  ИЗОЛАЦИЯ FIBRAN/ФИБР/30/600/1250ММ
  5,99 лв.
 4. ИЗОЛАЦИЯ FIBRAN/ФИБР/50/600/1250ММ -10%
  ИЗОЛАЦИЯ FIBRAN/ФИБР/50/600/1250ММ
  Специална цена 8,99 лв. Редовна цена 9,99 лв.
 5. ИЗОЛАЦИЯ XPS BRIOTERM 3СМ/58СМ/1.25М
  ИЗОЛАЦИЯ XPS BRIOTERM 3СМ/58СМ/1.25М
  6,99 лв.
Филтри

1-8 от 8 продукти

Категорията, сама по себе си е достатъчно специфична, тъй като е селектирана от множество изолационни материали, непознати на голяма част от потребителите.

Наясно сме, че само един ограничен кръг от хора притежават познания в сферата на изолационната дейност, затова смятаме, че отговорността да ви разясним малко повече за този вид изолационни материали, е изцяло наша.

Какво представлява XPS (Фибран)?

Екструдиран пенополистирол е цялото наименование на XPS. Това е материал, получен посредством една друга технология от същия този продукт полистирен, който всъщност се явява като изходен продукт. Когато екструдирания пенополистирол започне да се втвърдява, то получаването на хомогенна пяна с микроскопични затворени въздушни джобчета е изцяло на лице.

Материалът, който се получава като резултат от този процес, притежава няколко особено положителни свойства. Той се явява като непропусклива стена срещу водната пара и водата. Самата плътност на XPS е значително по-голяма, в съпоставка с един друг материал, известен като EPS. Те обикновено варира в границите между 30 – 100 кг/ м3.

Поради широкото разпространение на XPS за фасадна топлоизолация на компанията Fibran, то тази марка е придобила популярност у нас като общо название за XPS, въпреки че този материал се въвежда в строителството от компанията DOW много по-рано.

Смятаме, че тази информация би била изключително полезна за всеки от вас, на който тепърва му предстои да извършва покупка на артикули от тази категория. В случай, че още нещо е останало неизвестно за вас, то не се колебайте да се свържете с представител на TeMax. В готовност сме да ви съдействаме и консултираме, така че инвестицията, която възнамерявате да направите, да бъде максимално оправдана.

Избирайки да си закупите XPS материали (фибран) от нашия онлайн магазин, то вие ще спестите значителна сума средства, време и нерви. Освен това ще се превърнете в притежатели на изолационни материали, които ще способстват за успешния завършек на ремонтната дейност. Ние знаем кое е най-доброто за вас и ви го предлагаме тук и сега.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Може ли XPS изолацията да намали консумацията на енергия?

XPS е отличен материал за топлоизолация, който намалява преноса на топлина между вътрешната и външната част на сградата. Поставените листове фибран (екструдиран пенополистирол) в стената, пода или покрива създават изолационен слой, който свежда загубите на топлина през зимата до минимум и възпира повишаването на температурата лете.
Изолацията действа и като бариера срещу пропускливостта на външния въздух в сградата, което допринася за по-стабилна вътрешна температура. Затворената плътна структура на листовете правят изолацията устойчива на влага. Освен това XPS изолацията е дълготрайна и издръжлива. Всичко това я прави ефективно решение за намаляване на сметките.

 

Каква е разликата между XPS и други материали за изолация?

Специфичните материал и начин на изработка на XPS плоскостите повлияват на фактори като изолационни свойства, издръжливост на влага, огън и еко устойчивост. Те се произвеждат чрез екструдиране, в рамките на което разтопеният полистирен се прокарва през матрица, за да се образуват панели от твърда пяна. Получава се затворена плътна клетъчна структура с гладка и равномерна повърхност.
XPS показва по-висока термична устойчивост от фибростъклото и целулозата. Затова тук е достатъчно да се положи по-тънък слой, за да се постигне добра ефективност, а това спестява място. Това прави този тип топлоизолация особено рентабилен, а цената ѝ в TeMax.bg е допълнително предимство.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от