Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Във всички наши магазини -17% отстъпка на осветление само на 25 и 26 Март

Градински сечива

Филтри

1-32 от 110 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 110 продукти

Страница

Ръчните оръдия на труда са били и остават важна част от поддръжка на една градина. Без тяхна помощ нямаше да има много от благата и удобствата, на които се радваме днес.

Не е това причината, обаче, поради която ние от TeMax.bg посветихме цял каталог на различните градински сечива – направихме го понеже с тях можем повече и го можем по-добре.

Кои са задължителните градински сечива

Това кои градински инструменти са задължителни, напълно зависи от потребностите ви и това какво искате да постигнете. За да избегнете излишната трудност при работа, за всяка задача си има правилния инструмент.

Ако искате да косите, тук можете да намерите различни по размер и направа глави за коси, сапове и дръжки. Ако искате да обработвате лехите с цветя ще откриете прави мотики, малки мутички, прави лопати, криви лопати, вили за обръщане на земя и култиватори.

В случай, че листата през есента са трудни за събиране и искате по издръжливо гребло, или пък търсите начин за по-ефикасна работа в градината, тук ще откриете правилните неща за вашите цели. Дори да предпочитате малките ръчни инструменти за фина работа пак ще откриете богато разнообразие от продукти с най-различни функции – и то на разумна цена.

Как да поддържаме метални и дървени дръжки на сечива

Водейки се по инерцията на работния процес, много от нас забравят да поддържат дръжките на ръчните инструменти и това може да доведе до дискомфорт по време на работа. Има няколко бързи неща, които можем да направим за дървените и метални дръжки на нашите инструменти – прилагат се веднъж – два пъти в годината.

За дървените дръжки на инструментите, с които се дърпа, е особено важно да се изшкури дървесината, за да се премахнат неравностите. Ако останат, при постоянна работа, те могат да причинят болка и дори обриви и протриване на ръцете.

След това можем да покрием дръжката с варено ленено масло, което ще попие в дървесината и ще я предпази от гниене и ефектите на слънцето. За да постигнете пълно запечатване на дървесината, този процес на попиване и съхнене трябва да се случи поне още 2 пъти в течение на 2 седмици.

След това ще имате гладка и приятна на допир дръжка, която ще ви предразположим към по-приятна работа.

За металните дръжки е важно да следим за ръжда покрай ключовите точки като местата със заварки. При наличие на ръжда, използвайте ръждопреобразувател и боядисайте с цвят по ваш избор.

Защо TeMax.bg има толкова популярен градински център

Понеже тук има за всекиго по нещо, не само продукти на достъпна и атрактивна цена, но и такива с високо качество, изключително ергономични форми, и страхотна трайност. Нашите градински сечива са в основата на всяка добре и щателно поддържана градина, понеже когато изпитваш удоволствие от работата, не се плашиш от труда.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от