Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Градински сечива

Филтри

1-32 от 89 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 89 продукти

Страница

Ръчните оръдия на труда са били и остават важна част от поддръжка на една градина. Без тяхна помощ нямаше да има много от благата и удобствата, на които се радваме днес.

Не е това причината, обаче, поради която ние от TeMax.bg посветихме цял каталог на различните градински сечива – направихме го понеже с тях можем повече и го можем по-добре.

Кои са задължителните градински сечива

Това кои градински инструменти са задължителни, напълно зависи от потребностите ви и това какво искате да постигнете. За да избегнете излишната трудност при работа, за всяка задача си има правилния инструмент.

Ако искате да косите, тук можете да намерите различни по размер и направа глави за коси, сапове и дръжки. Ако искате да обработвате лехите с цветя ще откриете прави мотики, малки мутички, прави лопати, криви лопати, вили за обръщане на земя и култиватори.

В случай, че листата през есента са трудни за събиране и искате по издръжливо гребло, или пък търсите начин за по-ефикасна работа в градината, тук ще откриете правилните неща за вашите цели. Дори да предпочитате малките ръчни инструменти за фина работа пак ще откриете богато разнообразие от продукти с най-различни функции – и то на разумна цена.

Как да поддържаме метални и дървени дръжки на сечива

Водейки се по инерцията на работния процес, много от нас забравят да поддържат дръжките на ръчните инструменти и това може да доведе до дискомфорт по време на работа. Има няколко бързи неща, които можем да направим за дървените и метални дръжки на нашите инструменти – прилагат се веднъж – два пъти в годината.

За дървените дръжки на инструментите, с които се дърпа, е особено важно да се изшкури дървесината, за да се премахнат неравностите. Ако останат, при постоянна работа, те могат да причинят болка и дори обриви и протриване на ръцете.

След това можем да покрием дръжката с варено ленено масло, което ще попие в дървесината и ще я предпази от гниене и ефектите на слънцето. За да постигнете пълно запечатване на дървесината, този процес на попиване и съхнене трябва да се случи поне още 2 пъти в течение на 2 седмици.

След това ще имате гладка и приятна на допир дръжка, която ще ви предразположим към по-приятна работа.

За металните дръжки е важно да следим за ръжда покрай ключовите точки като местата със заварки. При наличие на ръжда, използвайте ръждопреобразувател и боядисайте с цвят по ваш избор.

Защо TeMax.bg има толкова популярен градински център

Понеже тук има за всекиго по нещо, не само продукти на достъпна и атрактивна цена, но и такива с високо качество, изключително ергономични форми, и страхотна трайност. Нашите градински сечива са в основата на всяка добре и щателно поддържана градина, понеже когато изпитваш удоволствие от работата, не се плашиш от труда.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от