Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Фаянс

Филтри

1-32 от 169 продукти

Филтри

1-32 от 169 продукти

Употребата на фаянсови плочи е нещо, което има много стари традиции и изключително масово приложение. В почти всеки български дом можете да видите по един или друг начин присъствие на тази настилка, а начините ѝ за ползване са доста универсални.

Те могат да се поставят без проблем в банята, в кухнята, в тоалетната и в другите помещения. Често се поставят дори и на земята в спални и холове, тъй като са добра алтернатива на класическите подови настилки за тези помещения.

Особено много се предпочитат от хора, които са алергични към прах и полени, защото праховите акари, които предизвикват алергии и тяхното влошаване, всъщност са склонни да се развъждат в меки текстилни тъкани.

Фаянс - най-разпространеното решение

Повече от 98 процента от баните в нашата страна са облицовани с фаянсови плочки. Има много причини, които карат хората да се спрат на именно този тип покритие. То съчетава достатъчно качества за да се превърне в най-масовата опция. Основно хората избират това покритие поради следните причини:

Цената е атрактивна

Характерна черта на този продукт е неговата сравнително добра цена. Това е нещо, което е от изключителни значение, особено имайки предвид, че банята е най-скъпата и трудна за обзавеждане част от дома. Тук дори и малка отстъпка или икономия може да доведе до огромни разлики в крайната цена;

Има най-голямо разнообразие

Тъй като това е един от най-добре познатите продукти на пазара, разнообразието е наистина много внушително. Могат лесно да се открият всякакви цветове и краски;

Предлага се на практика във всеки специализиран обект

Докато скъпите разновидности теракота и гранитогрес се откриват по-трудно и на определени места, фаянс и декор могат да се открият много лесно в търговската мрежа;

Всеки майстор знае как се поставят

Масовото разпространение на фаянсовите плочки и техният най-чест избор за поставяне в мнокрите помещение обяснява защо всеки майстор от тази сфера има представа как се поставят;

Какво ще намерите в нашия онлайн магазин

Разнообразието от продукти може да се разгледа най-цялостно в Интернет. При нас, страниците на "TeMax.bg", можете да добиете доста ясна представа какво се предлага и да се насочите в избора си. Важно е да се отбележи, че каквото и да купувам, цените винаги са фактор, с който трябва да се съобразим, а това прави мрежата дори още по-привлекателно място за покупки и заявки.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как да избера най-подходящите фаянсови плочки?

Фаянсът е подходящ както за банята, така и за кухнята и може да се използва не само за красив декоративен ефект. Ако искате подовата настилка да бъде фаянсова, може да изберете по-матова повърхност, за да избегнете подхлъзванията. Имайте предвид, че колкото по-грапава е повърхността на плочката, толкова повече усилие ще се изисква за нейното почистване.За декоративен ефект по стените може да използвате и фаянс с красиво гланцово покритие, създаващо отблясъци в помещението. Може да изберете да комбинирате няколко различни дизайна фаянс за акцентна декорация или да изберете един вид за минималистично усещане в банята. Наблегнете на светлите цветове, които да създадат усещане за пространственост. В TeMax.bg има богатство от избор, в което може да развихрите въображението си.

 

Каква е разликата между керамични плочки и фаянс?

Става въпрос за два различни вида плочки, макар че често се използват като взаимозаменящи се. И двата вида плочки са глазирани, но се различават по конкретен състав, метод на произвеждане и външен вид. Фаянсът е изработен от специфичен финопосрест керамичен материал, върху който се полага гладко покритие. Затова и често се използва като нарицателно за всички видове керамични плочки, макар последните да се изработват при по-високи температури на изпичане.Фаянсът се отличава с красиво декоративно покритие, което подобрява значително естестическия вид на плочките. Керамичните плочки могат да бъдат глазирани или неглазирани, в зависимост от желаната визия и функционалност.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от