Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Хромни части

Филтри

1-32 от 147 продукти

Филтри

1-32 от 147 продукти

Хромните части заемат централна част от създаването на водоснабдителни системи за бани, кухни и други мокри помещения.

Това са специален вид ВиК части, които комбинират PPP пластмасата, която се лепи с нагряване, и хромни части, които са за директна връзка с кран, чешма или друг вид ВиК част с резба.

Какви са ползите от различните хромни части

Хромните части, както споменахме по-горе, са особен тип ВиК части и се ползват само и единствено за чиста вода. Те могат да се ползват както за топла, така и за студена вода, като има тръби, които са с цветова индикация, за да е по-лесен монтажът.

Една от най-големите ползи и причини за ползването на различните хромни ВиК части, е че те не се навиват, а по-скоро се лепят със специален пистолет. Този пистолет се нагрява до много висока температура, след което разтапя различните фитинги и тръби, след което двете разтопени части се съединяват и оставят да изстинат.

Подобен вид технологии позволяват бързото изграждане и създаване на ВиК инсталации към домове, офиси, професионални кухни и дори отдалечени места. Поради здравината на PPP тръбите, те могат да се ползват при минусови температури без притеснение от спукване, но ако се използват навън е важно да имат PL изолация покрай тях.

Най-често ползваните части за подобен вид инсталации са 90-градусовите колена, както и свързващите части за два еднакви размера тръби. Те се лепят по същия начин, както е при останалите, като не е нужно да се използва токсично лепило или някакъв вид изолация между различните части.

След изстудяване на пластмасата, всички свързани части са здраво съединени и вероятността за протичане точно там е изключително малка, дори нулева. Единствената опасност при лепене, за която трябва да се следи, е да не се създаде тапа.

Тапите се появяват, когато фитингите и тръбите са били прекалено разтопени и натискът при съединяване е бил прекалено силен. Подобен тип тапа не може да се отстрани и е нужно да се подмени засегнатит сегмент.

Защо да изберете хромни части

Нашите хромни части се предпочитат от професионалисти и домашни майстори понеже предоставят високо качество, сигурност и най-вече лесен монтаж. Това, което предлагаме е не само бърз монтаж, но и цялостно улеснение при работа с ВиК тръби и части.

Благодарение на тази селекция вие можете да създадете доста голяма и широка система за водоснабдяване, за кратко време, с висок стандарт и прецизност.

Какви са предимствата на TeMax.bg

Главното ни предимство е педантичността при избор на различните предложения, които са пред вас. Друг важен аспект, който ви засяга, е обслужването което ще намерите, без значение от артикула който сте избрали – ако не сте сигурни кое е за вас, искате повече информация или имате нужда от повече помощ за селекция – чувствайте се свободни да се свържете с нас.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от