Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Первази и аксесоари за паркет

Филтри

1-32 от 305 продукти

Филтри

1-32 от 305 продукти

След полагане на ламиниран паркет, следващата стъпка към довършен под са первазите и различните аксесоари, които идва с тях. В тази категория можете да намерите PVC первази с различни дизайни, които са подходящи за завършека на всяка стая, без значение с колко ъгли и чупки са нейните стени.

Защо не може без первази и аксесоари за паркет

Причините да се слагат первази са две – за да изглежда пода завършен и за да се прикрие разстоянието между паркета и стената. Това разстояние, най-често четвърт сантиметър, е технологично разстояние, което се оставя, за да може да се намести ламината и да има място за местене в случаи на температурно разширение.

От една страна това прави реденето по-лесно, а от друга страна подсигурява инсталацията и ѝ помага да издържи по-дълго време. Ако ламинатът се нареди плътно до стената, при температурно или влагово разширение, вероятността той да се размести а сглобките да се надигнат, е по-голяма.

За да се прикрие това разстояние и да се създаде усещането на една цялост, се слагат первази, които са по-високи отколкото широки. Те често имат капачка по средата, която е разположена по цялата дължина на PVC материала.

Тази капачка позволява за инсталацията на кабели и прекарването им покрай стената, за да изглежда по-прилежно една стая. Всички ъгли, первази и аксесоари за паркет са създадени, за да позволят слагането на кабел зад стената без нуждата от свалянето на ламинирания паркет.

Правилните техники за инсталация на первази и аксесоари за паркет

За да бъде сигурна инсталацията на первазите на вашия паркет, нашата препоръка е да се използват дюбел пирони и бургия с подобаващ за тях размер. Преди да започнете е важно нареденият паркет да не пружинира, а да бъде стабилно стъпил на земята.

След като сте подсигурили основата, можете да положите първите первази към стената, като е важно преди това да сте определили размерите на по-малките парчета за ъглите по стената. Нарежете первазите на правилните размери и започнете разпробиване на борда под капачката с бургия 6мм.

При монтаж слагайте дюбел пироните последователно и задължително дръжте перваза възможно най-стабилно, за да не играе нагоре-надолу. Минималното разстояние между дупките на перваза трябва да е от 20см една от друга.

Прекарайте кабелите до предвиденото им място и сложете капачката с лек допир. Така вашите первази и аксесоари за паркет би трябвало да стоят стабилно и сигурно през цялото продължение на тяхната експлоатация.

Защо да изберете продуктите на TeMax.bg

Нашата селекция е характеризирана с качество, богат избор и добри и разумни цени подходящи за всеки бюджет. Причината много хора вече да избраха TeMax.bg като техният доставчик на строителни материали за ремонтна дейност е понеже тук знаят, че могат да разчитат на продукти с европейски сертификат за качество и сигурност.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какво е предназначението на первазите и аксесоарите за паркет?

Основното предназначение на первазите и аксесоарите е да допълват и усъвършенстват декора на подовата настилка. Прилагаме списък с някои от другите предназначения на первазите:
* Придават завършен вид на инсталацията на паркета
Те прикриват фугите между паркетните дъски и стените, придавайки завършен вид на подовата настилка.
* Осигуряват защита на ръбовете
Аксесоарите за паркет и особено первазите предпазват ръбовете на паркета от удари, износване и натиск.
* Покриване на кабели и тръби под подовата настилка
* Осигуряване на безопасна среда

 

Какви са различните видове первази и аксесоари за паркет?

Експертите на Temax.bg ви представят някои от най-разпространените видове первази:
* Дървени первази
Дървото е един от най-популярните материали за направата на паркети, первази и аксесоари. То се съчетава перфектно с интериорния дизайн и създава автентичен стил.
* PVC первази
PVC первазите са устойчиви на влага и износване, което ги прави подходящи за помещения с висока влажност. Най-често се поставят в бани и кухни.
* Метални первази
Те придават модерен вид на интериора и се характеризират с добра устойчивост и дълготрайност.
* Профили за ъгли и стъпала
Те се употребяват за осигуряване на допълнителна безопасност, а също така придават и завършен вид на стълбите.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от