Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Във всички наши магазини -17% отстъпка на осветление само на 25 и 26 Март

Пердета и аксесоари

Филтри

1-32 от 33 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 33 продукти

Страница

При създаване на интериорен дизайн за едно пространство, без значение дали е за дома или офиса, можем да направим безброй много избори. Един от тези избори е какви пердета и аксесоари да използване пред прозорците, а от там какъв цвят, плътност и дължина да бъдат те – с тази категория, ние от TeMax.bg ще улесним вашата селекция значително.

Естествени или синтетични пердета и аксесоари да изберем

Както при много модерни текстили, потребителите трябва да изберат между два основни вида – такива от естествени материи като памук, и пердета направени от синтетични материали. Основната разлика между качествата на тези текстили е издръжливостта, текстурата и това колко добре реагират на директна слънчева светлина.

За разлика от естествените материи, изкуствените пердета могат да бъдат третирани за издръжливост на UV лъчи, което да направи техните цветове по-трайни. За сметка на това усещането на изкуствените продукти може да не е по вкуса на някои хора, затова тук сме направи селекция и от двата вида.

Поддръжката и на двата вида текстил се прави в пералня, но на различни програми с различни температури и обороти на центрофуга. Синтетиката издържа на по-горещи температури, но за сметка на това не реагира толкова добре на силна центрофуга – естествените могат да се перат на по-силна центробежна сила, но температурата на водата трябва да е не повече от 40 градуса.

Как да изберем правилния вид пердета спрямо стаята

За да изберете правилния вид текстил спрямо помещението, в което ще се ползва, е добре да обърнете внимание на няколко важни фактора:

  • Цвят на стените;
  • Височина на тавана;
  • Вид тапети, дизайни и корниз;
  • Дали искате да са затъмняващи;
  • Колко движение ще има покрай тях.

Последният фактор е от особено значение, тъй като той ще диктува дължината на пердетата. Дългите пердета, които слизат до земята, са подходящи за поставяне пред прозорци, но не толкова подходящи за използване пред врати на тераси, през които ще се минава често.

По-дългите пердета правят прехода по-труден, тъй като трябва да се внимава да не бъдат настъпвани краищата им. Прекалено късите пердета изглеждат странно ако не са в правилния контекст, както е при радиаторите и високите прозорци, затова съобразете своя избор спрямо естетиката на своите пердета и аксесоари.

Защо да купите своите пердета от TeMax.bg

Причината толкова много домакинства да пазаруват от нас за своите пердета, корнизи и щори, е понеже ни имат доверие и знаят, че каквото и да им трябва, те ще го намерят при нас. Освен това цените на линеен метър на дори на луксозните блендове са доста ниски спрямо глобалната пазарна цена, което прави обзавеждането на една стая доста по-приятен и лесен процес – и вие можете да спестите ако се доверите на TeMax.bg.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от