Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Пердета и аксесоари

Филтри

1-32 от 54 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 54 продукти

Страница

При създаване на интериорен дизайн за едно пространство, без значение дали е за дома или офиса, можем да направим безброй много избори. Един от тези избори е какви пердета и аксесоари да използване пред прозорците, а от там какъв цвят, плътност и дължина да бъдат те – с тази категория, ние от TeMax.bg ще улесним вашата селекция значително.

Естествени или синтетични пердета и аксесоари да изберем

Както при много модерни текстили, потребителите трябва да изберат между два основни вида – такива от естествени материи като памук, и пердета направени от синтетични материали. Основната разлика между качествата на тези текстили е издръжливостта, текстурата и това колко добре реагират на директна слънчева светлина.

За разлика от естествените материи, изкуствените пердета могат да бъдат третирани за издръжливост на UV лъчи, което да направи техните цветове по-трайни. За сметка на това усещането на изкуствените продукти може да не е по вкуса на някои хора, затова тук сме направи селекция и от двата вида.

Поддръжката и на двата вида текстил се прави в пералня, но на различни програми с различни температури и обороти на центрофуга. Синтетиката издържа на по-горещи температури, но за сметка на това не реагира толкова добре на силна центрофуга – естествените могат да се перат на по-силна центробежна сила, но температурата на водата трябва да е не повече от 40 градуса.

Как да изберем правилния вид пердета спрямо стаята

За да изберете правилния вид текстил спрямо помещението, в което ще се ползва, е добре да обърнете внимание на няколко важни фактора:

  • Цвят на стените;
  • Височина на тавана;
  • Вид тапети, дизайни и корниз;
  • Дали искате да са затъмняващи;
  • Колко движение ще има покрай тях.

Последният фактор е от особено значение, тъй като той ще диктува дължината на пердетата. Дългите пердета, които слизат до земята, са подходящи за поставяне пред прозорци, но не толкова подходящи за използване пред врати на тераси, през които ще се минава често.

По-дългите пердета правят прехода по-труден, тъй като трябва да се внимава да не бъдат настъпвани краищата им. Прекалено късите пердета изглеждат странно ако не са в правилния контекст, както е при радиаторите и високите прозорци, затова съобразете своя избор спрямо естетиката на своите пердета и аксесоари.

Защо да купите своите пердета от TeMax.bg

Причината толкова много домакинства да пазаруват от нас за своите пердета, корнизи и щори, е понеже ни имат доверие и знаят, че каквото и да им трябва, те ще го намерят при нас. Освен това цените на линеен метър на дори на луксозните блендове са доста ниски спрямо глобалната пазарна цена, което прави обзавеждането на една стая доста по-приятен и лесен процес – и вие можете да спестите ако се доверите на TeMax.bg.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как да избера правилната дължина и ширина на пердето?

Пердетата са задължителен аксесоар във всеки дом. За да изберете правилният размер трябва да се съобразите с няколко критерии. Най-важните са дължината и ширината на рамката на прозореца. За да определите правилната дължина на пердето трябва да измерите височината от мястото, където ще го поставите, до пода или до желаната точка.
За определяне на ширината на пердето измерете ширината на прозореца или отвора, който искате да покриете. Препоръчително е да добавите допълнително празно пространство за да осигурите достатъчно покритие от всички страни на прозореца.

 

Как да избера правилния аксесоар за пердета?

На пазара както и в онлайн магазина на Temax.bg ще намерите голямо разнообразие от аксесоари за пердета. Изборът им зависи от тяхната функционалност, предназначение и дизайн. Ако домът ви е обзаведен в определен стил заложете на аксесоарите, които най-добре ще го допълнят.
Някои популярни аксесоари за пердета са:
* Държачи и куки – използват се за закрепяне на пердетата към шина или прът;
* Капси и пръстени – за по-лесно плъзгане на пердето и декоративен ефект;
* Панделки и връзки – за допълнителна декорация и придаване на акцент в стила на пердето;
Може да изберете от тези аксесоари според това какъв ефект искате да постигнете. Те също имат и различно приложение.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от