Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Вар и варови разтвори

Филтри

1-5 от 5 продукти

Филтри

1-5 от 5 продукти

Варта е един от най-старите строителни материали в човешката история. Първоначално направен от черупките на миди, стриди и охлюви, варта е вид минерал, които има особено висока степен на хидрофилност.

Това ще рече, че варта се разтваря във водата особено лесно, правейки го и добър продукт за боядисване на вътрешни стени. Поради нейната висока степен на киселинност, варта може дори да се ползва да известна дезинфекция на някои пространства.

Хоросанът с вар е доста често срещан вид продукти за сухи строителни смеси и инертни материали. Той се ползва като вид лепило за тухли и други строителни материали. Заради това, днес на TeMax.bg ви предлагаме няколко различни вида вар, с които можете да боравите по различен начин.

Защо все още се ползва вар

Причината все още да се ползват вар и варови разтвори като строителен материал и като начин за боадисване, е понеже това е особено евтин и леснодостъпен продукт.

Има много начини той да се добие, като един от тях е чрез използването на утайката от измита пепел от дейността на пещ на твърдо гориво.

Дълги години именно така се е правила и гасена вар, но днес освен този, има и други начини да се създаде суха и хидратирана вар. Хидратираната вар идва под формата на течна смес с характерен бял цвят, която смес има особено фини частици.

Тя се ползва както за агрикултурни причини, така и за строителни и декоративни причини – нейната ниска цена, висока покривателност и ниска степен на токсичност, я правят отличен избор.

Какви видове вар и варови разтвори предлагаме

Тук можете да намерите два основни вида вар и варови разтвори – гасена вар и суха вар тип хоросан. Този вид строителен материал е особено лек, доста лесен за ползване и с изненадващо бързо съхнене.

Гасената вар може да се ползва по всевъзможни начини като дори да се използва за поетапно боядисване на интериорни стени. Поради ниския вискозитет на продукта, той е доста лесен за нанасяне, а при добро разбъркване, вие можете дори да постигнете доста добра текстура.

За нанасянето могат да се ползват всички обичайни бояджийски способи, които обичайно ползвате за латекс.

Когато ниската цена и качеството са задължителни – TeMax.bg

Ниската цена не винаги бива да е самоцел, но когато става дума за TeMax.bg тя е гарантирана. Заедно с нея се гарантира и закупуването на висококачествен продукт, за които няма да ви се наложи да бръкнете дълбоко в джобовете си.

Ако целта ви е да закупите наистина ценен продукт, то тук е правилното място за вас.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от