Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Бойлери на твърдо гориво

Филтри

1-3 от 3 продукти

Филтри

1-3 от 3 продукти

Един от белезите на модерността е лекотата, с която сме способни да се сдобием с топла вода годна за ползване в бита.

От нагревателни съдове с реотани, до бойлери и котли на различни горива, днес хората могат да избират между най-различни уреди за бита и в тази категория ще намерите най-добрите бойлери на твърдо гориво на пазара.

Какво представляват бойлерите на твърдо гориво

Бойлерите на твърдо гориво са един от най-основните начини благодарение, на които днес разполагаме с топла вода по желание. Те са удобен начин на затопляне на голямо количество вода за дома и могат да намерят приложение не само в банята, но и в кухнята и дори като част от отоплителна система.

За разлика от електрическите уреди, този клас продукти използват отделената от пламъци топлина, за да затоплят съхранената вода, като наличните тук продукти варират в своя вътрешен обем. Всеки уред има някакъв вид пещ под основния съд за вода, в която пещ се запалва огън с твърдо гориво по избор на потребителя.

То може да бъде както пелети, така и дървесина или дори въглища, като е задължително да има налична вода в резервоара. Монтажът на подобни уреди се прави или над под или на вътрешна стена, като може да прикачи към вече налична ВиК система или да се ползва самостоятелно.

Кога да изберете бойлери за твърдо гориво

Изборът на подобен вид бойлери е най-лесен, когато няма налични други начини на загряване на голямо количество вода. Много често ще ги видите в домове, които се намират далеч от установена ВиК или ел. система.

Не е случайно, че жителите на България, които избират соларните панели като основен източник на електроенергия, също избират бойлери на твърдо гориво. Те позволяват една независимост и спестяват значително количество електричество, тъй като не зависят от неговото присъствие, за да загреят до 80 литра вода за под 10 минути.

Употребата на този вид отоплителни съдове изисква запалване на огън и изчакване на водата в съда да се нагрее до желаната температура. Нужно е и съдът да има някакъв източник на студена вода, която се смесва с топлата чрез смесител.

Защо да закупите битова техника от TeMax.bg

Битовата техника намиращата се в сайта на TeMax.bg е специално подбрана, за да ви гарантирам сигурност и удобство в домашните ви условия. Със всяка покупка получавате и гаранция за качество, което е възможно благодарение на нашата директна работа с доверени производители и доставчици на всякаква техника от висок и среден клас.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какви са предимствата на бойлерите на твърдо гориво?

На първо място, този тип домакински нагреватели за вода се предпочитат заради намаляването на сметките и увеличаването на независимостта от електричната мрежа. Твърдото гориво като дървета, дървесни пелети или въглища все още е по-рентабилен вариант, в сравнение с дуги източници на топлина като газта и електричеството.
Качествените бойлери на дърва осигуряват ефективно затопляне на водата, като същевременно поддържат относително ниски разходи. Особено приложение намират в райони, където твърдото гориво е леснодостъпно, както и на места, до които няма външен доставчик на енергия. Много удобна и ефективна алтернатива са за места, на които има чести прекъсвания на електрозахранването.

 

Как да избера подходящия бойлер на дърва?

Важно е да прецените няколко основни фактора: капацитет на бойлера (вместимост на водосъдържателя), капацитет на печката за твърдо гориво, защита от ръжда, обем на цялостния уред, материал на изработка, наличие на неръждаемо покритие. Преценете дали ви е необходимо бойлерът да идва с комплект душ и смесител.
Трябва да помислите и дали по-добрият вариант за вас не би бил комбиниран бойлер на дърва и ток, който ще може да се използва както като обикновен електрически бойлер, така и като такъв на твърдо гориво. Тук значение има и мощността на нагревателя. Добър подбор може да откриете на TeMax.bg

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от