Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Стъклена вата

Филтри

1-7 от 7 продукти

Филтри

1-7 от 7 продукти

Стъклената вата е ценен строителен елемент, който се ползва за изолацията на подтавански пространства и вътрешни и въшностоящи стени.

Стъклената вата е направена от фибростъкло, което е силно аерирано и има множество микро джобове от въздух, които действат като изолация на стените и таваните.

Целта на употребата на този вид изолация е да намали загубата на топлина от стените и тавана, като така увеличи енергийната ефективност на сградата, и намали сметките за създаване на топлина.

Как да изберете стъклена вата

Стъклената вата е няколко основни вида, такава в единична ролка и такава в двойна ролка. Двойните ролки се предлагат и са подходящи за запълване на пространството зад изградена стена от гипсокартон или над таванското пространство.

Този вид разфасовка ви спестява рязането на ватата, като ви гарантира лесно поставяне без допълнителен ангажимент.

По-широката ролка стъклена вата е значително по-удобна за покриването на широки площи, тъй като не изисква снаждане. Това е най-често приложимо при покривните пространства, тъй като се втъква в гредите между скарата.

Стъклената вата може да избирате и по дебелина, някои видове са по-тънки, докато други са по-плътни, но и следователно по-скъпи.

Ако търсите поне частично изолиране на помещенията си, най-добрият вариант е да изберете средна по дебелина вата, която да можете да разпределите по всички стени нуждаещи се от топлоизолация.

Ролята на стъклената вата в дома ви

Целта на стъклената вата е да уплътни празните пространства в стените, така че да намали загубата на топлина през зимата.

Тя също така има допълнителен ефект с това да ограничи излизането на хладен въздух през лятото, като така държи дома ви в оптимални температурни амплитуди през цялото време.

Причината този вид изолация да е толкова популярна в България, е че предразполага към домашни ремонти. Нейната употреба не изисква особено големи умения, няма нужда от специализирано оборудване или сериозна теоретична подготовка.

Важно е, обаче, тази вата да бъде изолирана от влага, тъй като когато се намокри, тя попива голяма част от влагата.

Дори оставена на слънце да изсъхне, тя задържа голяма порция от влагата в микропространствата между нишките.

Затова основната ви работа като монтажист на подобна топлоизолация е да я пазите суха на всяка цена.

Кое е ценното в селекцията на TeMax.bg

Онова, което е наистина ценно и често закупувано в селекцията на TeMax.bg са комбинираните продукти с други ценни артикули.

Няма значение какво точно търсите, дали е крепежен елемент или оборудване за автомобила си – ние ви предлагаме отлични условия за пазаруване и бърза доставка до три работни дни без значение какъв сезон е.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от