Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Дунапрени

Филтри

1-26 от 26 продукти

Филтри

1-26 от 26 продукти

Матраците са част от обзавеждането, която в никакъв случай не бива да омаловажаваме, ако искаме да имаме пълноценен сън. Ние от TeMax отдаваме особено важно значение на този вид обзавеждане, тъй като смятаме, че то е предпоставка за жизненото състояние на човек.

Навярно сте чували как някой хора непрестанно се оплакват, че не са успели да се наспят така, както на тях им се е искало, поради наличието на нисък клас матрак, върху който тялото няма как да изпита онзи комфорт, за който така силно бленува след дълъг и изморителен работен ден.

За да избегнете целия този дискомфорт, то от вас се изисква да се подсигурите с дунапренен матрак, за чието качество и положително влияние върху съня ние ви гарантираме.

Разберете какви са предимствата на дунапренените матраци пред всички останали


На пазара днес съществуват какви ли не матраци. За да бъдете доволни от крайния резултат, то вие сте задължени да се съобразите с редица фактори, сред които са материалите, участващи при изработка, дизайнът, цената, качеството и много други.

Имайте предвид, че не всеки един матрак, който ви се предлага сред веригите магазини, е предназначен за дълъг период от време. Често се случва да попаднете на такъв продукт, който имате възможността да използвате за кратко, след което настъпва нужда от повторна подмяна.

Дунапрененият матрак е перфектен за гости

Преди да закупите някой от нашите матраци, които ви предлагаме в оналйн магазина, то вземете под внимание, че те са перфектната мебелировка за вашите гости.

За разлика от всички останали видове матраци, дунапренените имат свойството да се деформират много по-скоро и това до известна степен е предпоставка за причинено неудобство и дискомфорт, в случай че бъде използван ежедневно.

Поставен обаче в стаята за гости, той се явява като перфектното обзавеждане, тъй като е мек, удобен и ще спомогнете за това вашите посетители да се чувстват съвършено, докато протича престоя им у дома ви.

Подходящи за хора с алергии

Тези матраци се оказват съвършено средство за хора, които умеят лесно да развиват алергии. Поради лекотата си те предразполагат за по-често изтупване и по този начин върху тях не би могло да се насъбере онова количество прах, както при обикновените матраци.

Освен това при изработката на дунапренените матраци биват включени много по-малко материали, съдържащи алергени.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какво представлява дунапренът?

Вероятно вече сте чували за полиуретанова пяна като материал, от който се произвеждат различни продукти, но най-често матраци. Всъщност дунапрен е другото име, с което бива наричан този материал.
Самия полиуретан представлява изкуствена еластична пореста материя, която може да има различна плътност. По-плътната пяна се използва за изработка на матраци от тапицерски или анатомичен дунапрен.
Различните видове имат и различна степен на еластичност – някои от тях по-бързо изгубват свойството да възвръщат първоначалната си форма при натиск.
Полиуретанът се различава от мемори пяната, но в днешно време се изработват матраци, които съчетават и двата материала. Подобен продукт можете да откриете в асортимента на TeMax.bg.
Дунапренът се използва и в изработката на различни мебели като дивани, кресла, фотьойли и други, а освен това често се прилага и с цел шумоизолация.

 

Какъв дунапрен да изберем?

Изборът на продукти от полиуретанова пяна следва да се ръководи най-вече от това за какъв тип употреба ще бъдат необходими те. В зависимост от това дали ще бъдат вграждани в мебели или използвани за продукти за сън е важно да обърнете внимание на различни характеристики.
Най-важният фактор, с който да се съобразите, е плътността на дунапрена. За мека мебел и матраци е необходим полиуретан с висока плътност. Обикновено тя е указана в описанието на продукта.
Ако избирате дунапренен матрак е важно да се уверите, че той е анатомичен. В противен случай рискувате да се събуждате схванати и уморени.
Твърдостта на материала също е важен фактор. Тя определя до каква степен той ще се деформира при натиск. При избор на матрак е важно да изберете модел с такава твърдост, която отговаря на вашите конкретни нужди.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от