Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Бидони и резервоари

Филтри

1-32 от 34 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 34 продукти

Страница

Бидонът има много приложения свързани с обработката и складирането на голям набор от органични и синтетични вещества.

По-голямата част от практиката показва, че един добър бидон с херметически запечатващ се капак, може да служи както за ферментация на плодове за ракия, така и за производството на тъй жадуваното през зимата кисело зеле.

Правилната употреба на бидони и резервоари

Въпреки, че бидоните изглеждат неразрушими, това което е важно да се знае, е че те са пригодени за съхранение на храна, а не на силно корозивни вещества като киселини и високо солени вещества. Съдържанието на сяра или друг вид киселина ще повлияе на пластмасата на бидона и той ще започне да изпуска вредни частици в разтвора.

Това ще доведе до изтъняване на стените и дъното на бидона, което ще направи цялостната конструкция доста по-нестабилна и значително по-несигурна, като дори може да доведе до спукване.

За това при употреба на бидон бъдете внимателни какво слагате вътре и в какво количество е то, тъй като при по-силно концентрирани разтвори на сяра и други киселини е напълно възможно да протече неблагоприятна химична реакция.

Такъв вид реакции не включват ферментацията на плодови и зеленчукови разтвори, нито пък складирането на други видове растителни вещества.

Какви видове резервоари и бидони има тук

Най-голямото разнообразие от бидони се изразява в тяхната вместимост и вътрешен обем, както и във вида на затваряне.

Предлагаме бидони с херметически затварящи се капаци, както и такива с пластмасови резби, които се развъртат на ръка – има и бидони с канелки за оттичане на течности и такива с дръжки за по-лесно пренасяне.

Цялостната конструкция на един бидон е от единен слой специализирана, безопасна за храни, пластмаса, която се раздува с топлина и се оформя в специални, нагрети калъфи. Всичко останало, като канелки, дръжки и фитинги по дъното, се слага в последствие – всеки бидон се тества за здравина и изтъняване на стените преди да напусне производството.

Реално има бидони от 60 до 260 литра, както и такива предназначени за лесно пренасяне с подсилено дъно и ръбове на основните опорни точки, които докосват земята.

Разполагаме и с бидони и резервоари с прозрачен корпус, както и такива с UV защитен цвят, които не позволяват на слънцето да проникне във вътрешността, запазвайки съдържанието на бидона.

Защо да купите вашите бидони от TeMax.bg

Причината зад популярността на нашите бидони и резервоари е тяхната ниска цена, както и гаранцията за качество.

Ние работим директно с производителите и може да дадем реална гаранция за вашата покупка, като същевременно намалим цената до една разумна за всички стойност.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какви са различните видове бидони и резервоари?

На пазара както и в онлайн магазина на Temax.bg се предлагат различни видове бидони и резервоари според материала на изработка и предназначението.
Пластмасовите бидони се използват за съхранение на вода, хранителни продукти, химикали, масла и други течности. Те са леки и устойчиви на корозия и намират приложение в домашни условия, промишлеността и селското стопанство.
Друг вид бидони според материала са металните. Те са устойчиви на удари и високи температури.
Резервоарите за вода се използват за съхранение на питейна вода. Те могат да бъдат подземни или надземни, в зависимост от предпочитанията и условията на мястото.

 

Как да почиствам и поддържам бидоните и резервоарите?

Почистването и поддържането на тези съдове е много важно за да се запази добра хигиена на течностите, за чието съхранение се използват. За да се запази тяхната функционалност и да се предотвратят замърсявания или опасни ситуации трябва редовно да почиствате бидоните и резервоарите.
Преди това трябва да ги изпразните напълно. Важно е да използвате подходящи почистващи препарати според материала на съда. Пластмасовите съдове се почистват с мека гъба или кърпа, докато металните съдове може да изискват почистване с четка или специализирани препарати.
След като приключите с почистването задължително изплакнете с вода.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от