Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Бидони и резервоари

Филтри

1-9 от 9 продукти

Филтри

1-9 от 9 продукти

Бидонът има много приложения свързани с обработката и складирането на голям набор от органични и синтетични вещества.

По-голямата част от практиката показва, че един добър бидон с херметически запечатващ се капак, може да служи както за ферментация на плодове за ракия, така и за производството на тъй жадуваното през зимата кисело зеле.

Правилната употреба на бидони и резервоари

Въпреки, че бидоните изглеждат неразрушими, това което е важно да се знае, е че те са пригодени за съхранение на храна, а не на силно корозивни вещества като киселини и високо солени вещества. Съдържанието на сяра или друг вид киселина ще повлияе на пластмасата на бидона и той ще започне да изпуска вредни частици в разтвора.

Това ще доведе до изтъняване на стените и дъното на бидона, което ще направи цялостната конструкция доста по-нестабилна и значително по-несигурна, като дори може да доведе до спукване.

За това при употреба на бидон бъдете внимателни какво слагате вътре и в какво количество е то, тъй като при по-силно концентрирани разтвори на сяра и други киселини е напълно възможно да протече неблагоприятна химична реакция.

Такъв вид реакции не включват ферментацията на плодови и зеленчукови разтвори, нито пък складирането на други видове растителни вещества.

Какви видове резервоари и бидони има тук

Най-голямото разнообразие от бидони се изразява в тяхната вместимост и вътрешен обем, както и във вида на затваряне.

Предлагаме бидони с херметически затварящи се капаци, както и такива с пластмасови резби, които се развъртат на ръка – има и бидони с канелки за оттичане на течности и такива с дръжки за по-лесно пренасяне.

Цялостната конструкция на един бидон е от единен слой специализирана, безопасна за храни, пластмаса, която се раздува с топлина и се оформя в специални, нагрети калъфи. Всичко останало, като канелки, дръжки и фитинги по дъното, се слага в последствие – всеки бидон се тества за здравина и изтъняване на стените преди да напусне производството.

Реално има бидони от 60 до 260 литра, както и такива предназначени за лесно пренасяне с подсилено дъно и ръбове на основните опорни точки, които докосват земята.

Разполагаме и с бидони и резервоари с прозрачен корпус, както и такива с UV защитен цвят, които не позволяват на слънцето да проникне във вътрешността, запазвайки съдържанието на бидона.

Защо да купите вашите бидони от TeMax.bg

Причината зад популярността на нашите бидони и резервоари е тяхната ниска цена, както и гаранцията за качество.

Ние работим директно с производителите и може да дадем реална гаранция за вашата покупка, като същевременно намалим цената до една разумна за всички стойност.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от