Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Градинарство

Филтри

1-32 от 37 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 37 продукти

Страница

Градината за българина е мястото, където той хем може да има контрол, хем може да се отпусне в присъствието на природата.

А когато става дума за отглеждане на растения, особено такива, които са културни и дават плодове и зеленчуци, усещането на отпускане може да достигне съвсем различни измерения.

Какви принадлежности за градинарство предлагаме

Основните три вида принадлежности за градинарство, които предлагаме са оранжерии и парници, найлони за оранжерии и арки и обелиски за спомагане израстването на пълзящи растения.

Тези три основни вида предложения се характеризират със своят спомагателна, но и доста нужно присъствие в градината на всеки, коjто иска да постигне добри резултати.

Парниците помагаt за запазване на култивираните растения, без значение дали са зеленчукови, насади с овошки или цветя, от набезите на насекоми и влиянието на времето.

Такъв вид контрол над атмосферното влияние позволява много повече възможност за увеличаване на продуктивността и продължаването им извън естествения сезон на дадено растение.

Найлоните помагат за запазване на влагата върху млади насаждения, като същевременно може да се ползва за предотвратяване на изникването на нежелани растителни видове. Може и да се ползва в строителството или за покриване на парници, тъй като са направени от пластмаса, която е устойчива на UV лъчи.

Друг важен момент от любителското и професионално градинарство, е това да се създадат и оформят различни видове насаждения, които са с предимно декоративен характер.

Този декоративен характер на растенията не е никак маловажен, тъй като голяма част от човешкото разбиране за природата и неговото влияние върху нея е с усет за красота.

Арките и обелиските могат да се ползват за терасно отглеждане на растения в саксии или може и да се наблегне на пълзящи видове, като бобовите растения. Възможно е и да се използва за рози, които да се оформят покрай формите на основите закупени чрез TeMax.bg или пък да се положат в основата на стар блъшлян.

Как улесняват те поддръжката на една градина

Начинът, чрез който една арка, парник или найлон за покриване могат да улеснят вашето градинарство, е с това че ви позволяват да налагате контрол върху нещо, което живее.

Естествените процеси в растенията, наличието на влага, слънце и други фактори, могат да повлияят на едно растения по непредвидим начин.

За това, когато имате нужда от повече контрол над тези процеси, можете да се възползвате от които и да е от изброените продукти, за да постигнете желаните ефекти.

Щом е от TeMax.bg значи е качествено

Не е случайно, че хиляди хора избират да пазаруват от нас всеки месец – дължи се на прецизната ни селекция, лоялността ни към всеки човек, който не е избрал и най-вече към качеството на всеки избор. Ако цените своето време, пари и усилия, изборът на онлайн магазин за градински потреби е ясен.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как да изберем градински принадлежности ?

Когато трябва да направите покупка на градински принадлежности и инструменти трябва да се съобразите със спецификите на вашата дейност. Ние от TeMax.bg ви съветваме винаги да се осведомявате за качеството на градинските принадлежности. Това е един от основните фактори, на който да заложите.
Друго важен критерий са материалите, от които са изработени принадлежностите и инструментите. Ако става въпрос за оранжерии и парници заложете на стоманата. Това е материал, който е устойчив на корозия. В градинарството също се използват и найлони. Най-добрият избор за вашата оранжерия са найлоните с UV защита.

 

Как да поддържаме градинска леха?

Градинските лехи се използват за отглеждането на цветя и зеленчуци. В тях се засажда разсад, който остава в почвата на лехата докато не порастен достатъчно. Градинската леха трябва да е добре подредена. Качественото градинарство изисква прилагането на специални грижи според спецификите на засетите култури и цветя.
Преди да посеете разсадът трябва правилно да изчислите разстоянието, с което разполагате. Някои растения имат нужда от по-голямо пространство докато поникнат. Обмислете също начина на поливане, който ще прилагате. Лехите могат да се напояват много лесно с помощта на лейка или тънък маркуч. Не пропускайте периодично да изчиствате почвата от бурени и плевели.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от