Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

SPC настилки

Филтри

1-7 от 7 продукти

Филтри

1-7 от 7 продукти

Изборът на подова настилка е от ключово значение за облика на всяко едно помещение. Те имат изключителен реалистичен вид и усещане за дървен, каменен или керамичен под. Освен красивия облик трябва да съобразим функционалността и здравината на облицовката. Пластмасовите настилките са с различен дизайн, като могат да имитират дърво, камък, теракот, но всъщност съдържат PVC в сърцевината и имат голям брой предимства спрямо другите подови настилки.

Какво представлява

Луксозните винилови плочи LVT и каменни пластмасови композитни плочи, на кратко SPC са нови популярни видове PVC плочи. Ламелите са многослойни и водоустойчиви и са подходящи за помещения с голямо натоварване. 

LVT има гъвкава и мека сърцевина направена от винил. Имат различни слоеве, като плоска основа, декоративен слой и защитен устойчив на износване слой. SPC има каменен пластмасов композит, който придава твърда конструкция за по-голяма здравина и издръжливост на натиск и надраскване. Притежават добра топлопроводимост и не се разпъват при температурна разлика.

Разлика между PVC настилки

Планките са здрави и устойчиви на големи натоварвания, но LVT е уязвим на надраскване и износване. Виниловите плочки са подходящи за спални, дневни и детски стаи, докато SPC са подходящи за бани, коридори, кухни, тераси  и офиси. По отношение на водоустойчивостта, SPC планки са по-водоустойчиви. Ако трябва да се гледа визуалния аспект и разнообразие на дизайн, виниловите плочки са по предпочитани.

Как се полага

Монтажът на плочите става или с клик система или чрез лепене. Клик системата предлага лесен начин на полагане, но кликовете на планките са по-плитки и по-крехки. Сглобяването на планките е лесно и не са нужни професионални умения. При лепенето може да се изисква професионална помощ.

С правилен монтаж и поддръжка можете да се насладите на красив и издръжлив под, който ще продължи да изглежда добре в продължение на много години.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от