Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Колела за мебели

Филтри

1-32 от 40 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 40 продукти

Страница

Подвижността на мебелите в жилището е често подценявано подобрение на вече полезните вещи в дома. За много семейства с деца честата промяна е необходимост, която отговаря на променящите се нужди на цялото домакинство.

Един начин за промяна на изгледа на една стая е чрез преместване на мебелите, но това отнема време, изисква физически усилия и крие риск от щети по пода и самите мебели.

За щастие има най-различни колела за мебели с лесен монтаж, които могат да помогнат с адаптивността на обзавеждането.

Какви колела за мебели предлагаме

На сайта на TeMax.bg вие можете да намерите три основни вида колелца за мебели, колелца със спирачка, колелца с 360 градусово въртене и фиксирани колелца за офис оборудване.

И трите вида имат своите предимства, като най-полезните и желаните са колелцата с крачна спирачка. Те оперират на елементарен фрикционен механизъм, който се включва при натискането и стопирането на спирачката с крак.

Различните модели колела за мебели със спирачка имат различни по размер степенки, като някои са малки и почти незабележими, а други са доста обемисти и големи.

Големите спирачки са удобни за натискане без поглед, най-вече използвани при бюрата или работните плотове. Колелцата с малки спирачки са особено удобни за обзавеждането на фотьойли, столове и кухненски маси.

Кои мебели задължително трябва да имат колела

Най-често срещаните мебели, които със сигурност биха имали полза от инсталацията на допълнителни колелца са:

  • Холните маси;
  • Малките етажерки;
  • Нощните шкафчета;
  • Фотьойлите;
  • Диваните без колелца;
  • Работни маси и шкафове.

Инсталацията на самите колеца се случва елементарно, предимно с четири винта съответстващи на материала, в които се завиват.

За метални конструкции се ползват самонарезки, а за дървени конструкции, каквито се срещат при повечето мебели, се ползват дърводелски винтове.

Най-доброто разпределение на колелцата е по периферията на самата мебел – най-стабилно става, когато се монтират четири колелца, по всяко на всеки ъгъл.

Ако вашите мебели са по-обемисти или дълги е добре да използвате повече колелца и да ги разпределите така, че те да поемат равномерно тежестта.

При гардеробите и дългите дивани се слагат поне 6 колелца, четири в четирите края и две в средата.

Защо всеки остава доволен от пазаруването си в TeMax.bg

Нашата мисия да запазим високото качество и ниските цени на продуктите в сайта ни, прави TeMax.bg едно от най-желаните дестинации за домашни потреби, мебели и инструменти.

За нас няма значение дали търсите плочки, строителни смеси или крепежни елементи за LED осветление – ние сме равнодушни пред всеки продукт, тъй като сме уверени в неговата сигурност и качество.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от