Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Покривни фолиа и мембрани

Филтри

1-9 от 9 продукти

 1. ЛЕНТА УНИВЕРСАЛНА УПЛЪТНИТЕЛНА
  ЛЕНТА УНИВЕРСАЛНА УПЛЪТНИТЕЛНА
  1,69 лв.
 2. МЕМБРАНА ПОКРИВНА 100Г TYTAN 1,5Х50/75М2
  МЕМБРАНА ПОКРИВНА 100Г TYTAN 1,5Х50/75М2
  1,89 лв.
 3. МЕМБРАНА ПОКРИВНА TYTAN 130Г 1.5Х50М/75
  МЕМБРАНА ПОКРИВНА TYTAN 130Г 1.5Х50М/75
  2,09 лв.
 4. ФОЛИО ПОДП AIR135 1.5х20 30М2
  ФОЛИО ПОДП AIR135 1.5х20 30М2
  72,99 лв.
 5. ФОЛИО ПОДПОК AIR95 1.5х20/30М2
  ФОЛИО ПОДПОК AIR95 1.5х20/30М2
  52,99 лв.
 6. ФОЛИО ПОДПОКРИВНО 120 ГР.
  ФОЛИО ПОДПОКРИВНО 120 ГР.
  1,69 лв.
Филтри

1-9 от 9 продукти

Всеки скатен покрив е съставен от няколко компонента – основна конструкция, скара, водонепромокаема хартия, фолия или мембрана, друга скара и керемиди.

В зависимост от използваните технологии някои компоненти могат да бъдат заменени или избегнати, но цялостната идея е налична. Един доста важен компонент тук е именно междинния слой между конструкцията и керемидите, а именно новите покривни фолиа и мембрани.

На TeMax.bg можете да намерите голямо разнообразие от продукти направени специално за тази цел – да предпазят вашия покрив от вода и влага и то с десетилетия.

Ползите от различните покривни фолиа и мембрани

Фолията и мембраните за покрив са направени от нееластичен, здрав материал, който не пропуска вода или влага.

Този материал е много важен за целостта и здравината на един покрив, тъй като предотвратява навлизането на влага просмукана под керемидите, да навлезе в подпокривното пространство.

Така, с правилната хартия, фолио или мембрана против вода, вашите греди на покрива ще останат напълно сухи.

За да си гарантирате наистина смислен ремонт на покрива, е добре да изберете мембрана, която не се къса, е здрава и може да издържи на индиректно загряване и изстудяване в продължение на десетилетия без да загуби от свойствата си.

Водонепромокаемата мембрана за покрив предотвратява навлизането на влага под каквато и да е форма, под основата на покрива. Тя също така предотвратява излизането на топлия въздух през покрива, предотвратявайки загубата на енергия в студените зимни нощи.

Тези мембрани често са огнеупорни и не позволяват за навлизането на водни пари, нито пък позволяват излизането им от самия покрив.

Защо да изолирате своя покрив с тези методи

Някога за водоизолирането на един покрив се е ползвала стара битумна хартия, което е било хартия напоена с битум и асфалт. Те са били доста добър избор за тогавашното време, но днес много често именно те са причината за ремонт на покрива.

Една от причините това да е така, е понеже те стават доста крехки с годините, което намалява способността им да се движат с покрива или според разширението на гредите нагрети от керемидите.

Затова днес, на TeMax можете да намерите покривни фолиа и мембрани, които решават този проблем и гарантират здрав покрив в следващите 50 години.

Когато не искате да правите компромис с качеството – TeMax.bg

Когато става дума за строителни материали, покривни материали и здравината на един дом, човек не бива да прави компромис с качеството. Затова от TeMax.bg сме се фокусирали над предоставяне на висококачествени продукти на особено ниска цена с особено висока стойност, но на ниска цена – уверете се сами.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какви са предимствата на покривните фолиа и мембрани?

Тези материали имат изключително много приложения, което е в резултат от предимствата, които предлагат. Покривните мембрани са леки, гъвкави и много устойчиви на влага. На пазара се предлагат прозрачни или полупрозрачни фолиа, които спират проникването на светлина. Това е предимство, което осигурява пълната защита на повърхността, върху която са поставени фолиата и мембраните.
Покривните мембрани предлагат перфектна защита от проникването на вода и са устойчиви на външни влияния. Те също предпазват повърхността от механично износване и повреди и се характеризират с дълъг жизнен цикъл.

 

Как се монтират покривните фолиа и мембрани?

Тези фолиа и мембрани са подходящи за прилагане върху различни повърхности без значение от наклона, формата и размера на мястото. Преди монтажа на мембраната трябва да подготвите повърхността като добре я почистите. Това може да включва премахването на старо покритие и отстраняването на събралата се мръсотия.
Следва подготовката на материала. Покривните фолиа трябва да се разрежат според нужните размери. Мембраните се поставят много лесно върху повърхността, а след това трябва да бъдат закрепени с фиксатори като винтове, клинове или специални лепила. След монтажа може да се наложат няколко допълнителни дейности за изпипването на естетическите детайли като заравнения и подрязвания.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от