Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Гранит

Филтри

1-26 от 26 продукти

Филтри

1-26 от 26 продукти

Има причина гранитът да е класическият избор за подово покритие не само в луксозните лобита на хотели и обществени сгради, но и в много български домове. Неговата естествена красота, кехлибарен цвят и различните жили и цветове, които се преплитат, имат почти хипнотизиращ ефект над всеки, които има радостта да ги види.

Затова, от TeMax.bg, предлагаме изкусно изрязани и полирани плочки и стъпала от гранит, за да се снабдите с нещо наистина внушително и класически красиво.

Какъв вид гранитни покрития предлагаме

Ние предлагаме три основни вида гранитни подови покрития – плочки, стъпала за стълби и чела за фиксиране на стълбището. Всички избори идват с фабрично, почти стъклено полиране, което се запазва дълго време и може бързо да бъде възстановено след една кратка сесия с бъфър и полир-машина с паста за полиране.

Предлагаме три основи вида плочки от гранит и те се различават най-вече по техните шарки, ефектно наименувани „Sewave”, „Tiger1” и „Tiger2”. Тигровата шарка съвсем достоверно напомня на красивите багри, характерни за най-внушителни хищници на земята - бенгалските и сибирски тигри.

Същата класификация важи и за стъпалата и за челата на стълбището, като техните размери са фиксирани и е важно стълбището да бъде оформено покрай тях, ако е възможно. Разбира се, напълно възможно е и самите гранитни плочки и стъпала да се оразмеряват със специална машина с диамантен диск.

Този диск е способен да реже с непрестанно мокрене, за да се намали температурата на гранита и самия диск. Важно е диска да бъде остър, за да запази целостта на кантовете и да предостави прецизен и прав ряз.

Съвети за правилната поддръжка на стъпала и плочки от гранит

Дори гранита, който е създаден следствие процес на изстиване на магмени потоци от вулканична дейност, подлежи на микро наранявания. При усилен трафик и движение, дори най-изкусно полираната гранитна плочка ще загуби своята яркост и потентен външен вид.

В тези моменти решението е съвсем просто и то се открива в полиращите машини със специални полиращи пасти. Тези машини имат вибриращ диск с голяма шкурка, която отнема микроскопични частички от гранита, като така премахва неравностите и оставя гладка повърхност, която отразява светлината значително по-равномерно.

Какво TeMax.bg ви предлага при всяка продажба

Това, което ще ви гарантираме при поръчка на какъвто и да е продукт от нашата селекция, е високо качество, безупречна доставка и наистина богат избор. Нашата селекция се оформя чрез внимателен процес на избор на доставчици. След като потвърдим, че те са способни да доставят продукти на високо качество, ще започнете да виждате техните предложения на нашите страници.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от