Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Метчици и плашки

Филтри

1-25 от 25 продукти

Филтри

1-25 от 25 продукти

Светът е направен от болтове и гайки, от колелото на вашето дете, до вратата към банята – всичко зависи от тяхната фина резба. Природата е дарила човекът със способността да създава, и когато има нужда от болт, гайка или резбован отвор, той може да го направи с предоставените тук метчици и плашки.

Какво представляват плашките и метчиците

Плашките са особен вид ръчен инструмент, чиято единствена функция е да направи резба върху основата на метална или месингова тръба или профил. Благодарение на този инструмент, много индустрии в България са способни сами да произвеждат части за да запазят енерцията на своята дейност.

Сама по себе си плашката представлява сферична матрица направена от закалена стомана в центъра, на която има назъбени канали оразмери в един определен стандарт. За да се работи с една плашка е нужен държач наречен „върток”, който позволява на потребителя да използва лост от първи род, за да упражни достатъчно сила за врязване на резба в метал.

Резбата създадена от една плашка е върху сферично парче метал, което бива подготвяно за болт с определен размер резба. Метчиците са метални предмети с нестандартен цилиндричен вид, който също притежават режещи остриета, но те са предназначени за създаването на резба вътре в цилиндрична метална основа.

Защо са толкова полезни плашките

Когато важен за вашата дейност болт се счупи и не можете да намерите заместител, една плашка и метчик са ви напълно достатъчни, за да създадете правилната за вас част. Причината тези инструменти да са толкова обичани и ценени, е понеже те дават независимост на всеки човек, които ги притежава и знае как да борави с тях.

Тяхното използване е препоръчително да бъде ръчно най-вече заради нуждата от навременно връщане на заден ход. Възможно е машинното използване на подобни инструменти, но по-прецизната дейност се извършва на ръка с един от държачите.

Те могат с лекота да създадат цяла поредица от резби по размер, като дадат на всеки способността сам да извлече възможно най-много от металните материали и профили, които притежава.

Освен професионална употреба, наличните тук плашки могат с лекота да се ползват и в домашни условия.

Как TeMax.bg може да промени начинът ви на пазаруване

Това, което ние правим по-различно от останалите, е че реално предоставяме консултация при нужда. Ако не сте сигурни от какво точно имате нужда или имате въпросни относно конкретен артикул, ние с удоволствие ще ви предоставим нужната информация, за да направите възможно най-правилното решение за вас и вашите потребности.

Свържете се с нас по всяко време чрез нашата чат форма, имейл или телефон.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от