Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Подложка за паркет

Филтри

1-10 от 10 продукти

Филтри

1-10 от 10 продукти

Всяко добро начало започва с добра основа - в случая за паркетите е това е правилната по дебелина подложка. Различните подложки за паркет служат за различни неща, като основната функция на всички е да предпазят паркета от влагата, която се намира в бетонената замазка на пода.

Защо се слага подложка на паркет

Има няколко основни причини поради, които инженерите залагат в монтажа на ламиниран паркет предварителното полагане на подложка. Всяка стая, дори тази, която е била затворена дълго време, има остатъчна влага, която в течение на годините намалява.

Ако наскоро е правена изравнителна замазка на пода, то процента на влажност в помещението най-вероятно постепенно пада от 20% надолу. Освен ако в стаята няма налични премахватели на влага, тази влага ще се просмуче в околността, като най-близкото нещо до нея е един паркет.

Главната роля на една подложка за масивен или ламиниран паркет, е да предпази подовата настилка от температурните и влагови промени в помещението. Много от производителите на ламиниран паркет единствено третират лицевата част с водоустойчив лак, оставяйки долната уязвима на попиване на влага.

Тук идва работата на правилната подложка за паркет, която може да бъде с различни дебелини и дори форми. Има два основни вида, такива на ролка и такива с квадратна форма направени от ХРS.

Този вид дунапрен служи като първоначална линия за защита от по-ниски температури, което добавя към уюта, който се асоциира с паркета.

Как да изберем правилната подложка на паркет за дома

Както споменахме по-горе, има два основни вида подложи – такива направени от дунапрен, и такива направени от ХРS, което е специален вид полимер, чиято роля е да отразява топлината обратно в помещението.

Тук има значение не само вида на подложката, но и нейната дебелина, като на TeMax.bg можете да намерите както подложки от 2мм така и такива от 8мм, като цената при тях варира значително. По-дебелите подложки се използват не само за изравняване на кривини в пода, но и като изолация – колкото по-дебела е една подложка, толкова по-ефикасна е тя в изолирането от студ от пода.

Ако зимите при вас не са толкова студени а просто искате красив паркет, тогава можете да изберете по-тънка подложка. Но ако подът ви е студен, можете да се възползвате от невероятните топлоизолационни свойства на по-дебелите подложки за паркет.

Какво отличава TeMax.bg от другите търговци

Това, което ни отличава е нашата отдаденост към предоставянето на възможно най-качествените продукти на възможно най-добрата цена. Ако вашата цел е да се сдобиете с наистина добри продукти за дома или бизнеса ви, ние сме правилното място за вас.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от