Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Балатум

Филтри

1-32 от 57 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 57 продукти

Страница

Балатумите са особено интересен и ефикасен начин за покриване на под, идвайки в различни шарки, размери и дебелини. За много от нас, те са един от най-достъпните и неангажиращи начини за подова настилка, с която да покрием гола бетонена плоча и мигновено да превърнем едно студено помещение в значително по-приветливо пространство, което е готово за живеене.

Какво представлява балатума

Всеки балатум се прави от винил, които е полимер на пластмасата, което го прави доста достъпен материал. Полимерите, които се ползват при изработка на подобен вид винил, могат лесно да се съчетаят с нишки и други синтетични фибри, които да служат за подсилване на основната конструкция.

Средните дебелини, които се произвеждат варират от 2мм до 8мм дебелина. С комбинация от качества като гъвкавост и сравнителна лекота, те стават доста лесни за боравене. В зависимост от размерите на една стая, един балатум може да пасне на цял размер, или да бъде оформен по чушките и ъглите на едно помещение без нуждата от професионални инструменти.

Поради своята синтетична природа, балатума не е особено издръжлив на висока температура, за това е желателно да се избягва употребата му около котлони, камини или печки.

В производствения процес, един балатум може да получи най-различни текстури, форми, дизайни и цветове, които се запечатват в основата на неговата конструкция. Това означава, че един клиент на TeMax.bg, ще получи издръжлив, и изключително приятен на допир балатум, който може да омекоти стъпката му и да направи ходенето през нощта доста по-приятно.

Начини на монтаж на един балатум

За разлика от мокета, балатума няма нужда от залепване, тъй като неговата тежест го придържа плътно към пода. Желателно е, при възможност, един балатум да бъде положен на под без големи неравности, тъй като те ще се покажат и ще станат още по-видими от преди.

При напасването му по размерите на стаята, винаги е желателно да се почва от права стена, за да е по-лесно разстилането на ролката. При достигане на ъгъл, можете да отбележите къде трябва да се направи ряз и да издърпате ролката отвъд тази точка, дори да се прегъне, винила няма да се скъса.

Възможно е да се използва топлина, за да се увеличи разтегателната му способност, но трябва да внимавате с градусите, тъй като прекомерно високата температура ще се отрази неблагоприятно на структурата на подовата настилка.

Защо да закупите своите подови настилки от TeMax.bg

На TeMax вие ще получите не просто обслужване, а съвсем различен и личен подход, който ще забележите и в качеството на всеки продукт. Нашата роля като един от най-големите онлайн магазини за битови и строителни продукти, не е да ви убедим, че сме най-добрите, а да ви доставим най-доброто и да ви оставим сами да направите своите заключения за нас.

Прочети повече
© 2022 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от