Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Градински арки

Филтри

1-5 от 5 продукти

Филтри

1-5 от 5 продукти

Дори най-опитните и дългогодишни градинари понякога имат нужда от помощ при оформлението на пълзящи растения.

За това от TeMax.bg ви предоставяме богато разнообразие от арки и обелиски /градински арки/, за да имате по-голям контрол върху начина, по който вашите пълзящи растения се развиват.

За какво служат различните арки и обелиски

Поради своите различни форми, нашите предложения от обелиски и арки за градината имат не само практична, но и естетична стойност. За много градинари те представляват възможността за поставяне и постигане на дългогодишни цели като оформянето на определени растения във формата на нежен и красив свод.

Това може да се постигне с градацията и умишленото кастрене на конкретни растителни видове като рози, бръшляни и дори бобови растения.

Подобен вид метална конструкция в градината стабилизира растения, които имат трудност да поддържат своята собствена тежест, като им дават стабилен скелет, който те могат да изпълнят по избор на градинаря.

За да служи правилно една арка е важно тя да бъде направена от издръжливи материали, които да гарантират, че дори при по-стари оформления, те могат да останат здрави. В зависимост от настилката, една арка може да изисква известно количества стабилизация в почвата, като например закопаване или забиване на основите до конкретна дълбочина.

Същото важи и за обелиските, които имат по-заострен връх, но и по-тясна основа, което означава, че са стабилни при вертикална декомпресия, но са подвластни на странични сили.

Желателно е при полагане върху бетон или друг вид солидна основа, подобни подпомагащи конструкции да бъдат анкерирани за основа, така че намалят вероятността от падане.

За поддръжката на различните арки и обелиски е желателно да се полагат нетоксични бои, които да удължат живота им. При директно полагане на основите в земята се препоръчва намазване на вътрешността с противоръждива боя, като е желателно това да се направи на първата една педя – така се предотвратява поява на корозия.

Какви видове обелиски и арки предлагаме

За да покрием пълния спектър от градински арки и обелиски, екипите на TeMax направиха важното решение да разнообразят избора, който можете да направите.

Ние предлагаме както единични, така и двойни арки, арки с пейки и люлки, арки с място за полагане на саксии и арки с подсилена основа, които са идеални за по-тежки и големи насаждения.

Какво ще ви накара да се спрете на TeMax.bg

Това, което привлича много хора при нас са ниските цени, високото разнообразие, както и качеството на подбрана от нас селекция.

Както сами можете да се уверите, тук ще откриете това, което може да разнообрази вашата градина, както и неща, от които можете да черпите вдъхновение за бъдещи проекти.

Прочети повече
© 2022 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от