Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Гайки

Филтри

1-32 от 36 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 36 продукти

Страница

Гайките вървят ръка за ръка с болтовете – заедно те могат да създадат стабилна и добре адаптираща се към движенията конструкция.

В зависимост от приложението и нуждата ви от крепежни елементи, вие можете да изберете от над пет различни вида гайки, с вариращ размер на вътрешния диаметър от 6мм, чак до 16мм и нагоре.

TeMax.bg създаде удобен индекс на гайките, с който можете да откриете точно това, което търсите, в удобен блистерен пакет на ниска цена.

Колко вида гайки има на пазара

Има общо пет вида гайки без оглед на техните размери и посоката на резбата. Има отворена (нормална) гайка, както и:

  • Стопорна гайка;
  • Крилчата гайка;
  • Калпачата гайка;
  • Фланшова гайка.

Всяка една от тях има конкретни приложения, в които се справя отлично, както е при фланшовата гайка. Тя е отличен избор за създаване на връзка с болт без да се използва шайба, тъй като самата гайка има резбована гайка в основата си.

Стопорната гайка има гумирана субстанция в резбата, която субстанция се втвърдява при завиване към резбата и предотвратява отвиването на гайката или болта. Тези гайки са трудни за премахване на ръка и се изисква повече сила за отвиването им.

Кои гайки какво правят и кога се ползват

Основната функция на всяка гайка е фиксира болт чрез затягане по милиметровата резба. Калчатата гайка, за разлика от останалите, стои само на края на резбата на болта, тъй като тя е ограничена от инженерен „калпак”.

Тя има довършителен вид и може да предотврати навлизането на влага по-надолу към резбата, често може да се среща на велосипеди или други механични конструкции.

Крилчатата гайка се използва за лесно и бързо отвиване и завиване без инструменти. Тя има две „крила” или уши, които дават точна за лост, с която могат лесно и бързо да се завиват върху резбован болт.

Стоперните гайки са по-трудни за поставяне поради значително по-плътната им резба, която е запълнена от гумирана субстанция. Нейната роля е да действа като стопер на резбата, като уплътнява каналите и не позволява на влага да се просмуква по резбата надолу.

Истината, е че каквито и гайки да изберете, можете да направите отличен избор точно тук и сега, на още по-отлична цена от всякога.

Защо TeMax.bg е №1 в продажбите в България

Причината толкова много потребители да предпочитат пазаруването през TeMax.bg е понеже тук всичко си има място и, без значение какво е, идва с гаранция за качество.

Ако смятате, че за вас качеството на крайния проект е важно за вас, то ние с удоволствие ще ви снабдим с всичко, което ви е нужно за задоволителното завършване на всякакви проекти.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от