Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Винтове

Филтри

1-32 от 210 продукти

Филтри

1-32 от 210 продукти

Светът нямаше да е същия ако всичко беше захванато само с пирони. Машинното производство на прецизни резби направи създаването на модерните винтове не само възможно, но и евтино и достъпно.

Днес в света има над 20+ различни вида винтове според техния стандарт на главата, а ако се включат вариациите по материал, дължина и предвиден материал, видовете като крепежен елемент стават много повече.

За да улесним намирането на правилните за вашия проект винтове, от TeMax.bg създадохме специална категория специфично направена за винтове – самонарезки, за дърво, за гипсокартон и други.

Какви видове винтове има във нашите каталози

Пред вас са изложени над пет различни вида винтове с еднакъв стандарт на главата – т. нар Phillips (ph), или кръстати винтове. Те се различават от PZ стандарта с липсата на допълнително усилване на кръстатия стандарт.

Тук можете да намерите:

  • Винтове за дърво;
  • Винтове за гипсокартон;
  • Самонарезки;
  • Винтове за медни метали;
  • Самонарезки с шестата глава.

Тук можете и да намерите най-различни размери, дължини и дебелини винтове, както и винтове с различни по размер резби. Някои резби са по-ситни, тоест са направени за преминаване през повече от един материал.

Други резби, като тези на най-често срещаните винтове за гипсокартон, са с по-широка стъпка, тъй като са направени да преминават през гипса и профила зад картона.

Как да разберете кой винт за какво се ползва

Една от най-често срещаните грешки при избиране на винтове, които могат да се забележат днешно време, е това да се изберат винтове за гипсокартон, при употреба в дърво.

Макар и на външен вид винтовете за дърво да са почти идентични с тези за гипсокартон, реалната разлика между тях е огромна. Най-голямата се намира в твърдостта на стоманата, която се ползва за тяхната направа.

Стоманата използвана при гипсокартонените винтове е значително по-твърда, поради, което и самите винтове носят същата характеристика – те се „късат” значително по-леко.

При винтовете за дърво се забелязва значително повече еластичност при странично и вертикално разтежение, което отговаря на температурните разширения на едно дърво.

Самонарезките не са подходящи за нищо друго освен за метал, тъй като режещата глава уголемява дупката в по-меки материали прекалено много за подобаващо захващане от резбата.

Защо TeMax.bg е любимото място на всеки специалист

Това, което превърна TeMax.bg в любимото място на всеки специалист, е огромното разнообразие от всякакви инструменти, аксесоари и принадлежности.

Няма значение дали търсите винтове като самонарезки, за дърво, за гипсокартон или друго, вие можете да го намерите тук на отлична цена още днес.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от