Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Винтове

Филтри

1-32 от 234 продукти

Филтри

1-32 от 234 продукти

Светът нямаше да е същия ако всичко беше захванато само с пирони. Машинното производство на прецизни резби направи създаването на модерните винтове не само възможно, но и евтино и достъпно.

Днес в света има над 20+ различни вида винтове според техния стандарт на главата, а ако се включат вариациите по материал, дължина и предвиден материал, видовете като крепежен елемент стават много повече.

За да улесним намирането на правилните за вашия проект винтове, от TeMax.bg създадохме специална категория специфично направена за винтове – самонарезки, за дърво, за гипсокартон и други.

Какви видове винтове има във нашите каталози

Пред вас са изложени над пет различни вида винтове с еднакъв стандарт на главата – т. нар Phillips (ph), или кръстати винтове. Те се различават от PZ стандарта с липсата на допълнително усилване на кръстатия стандарт.

Тук можете да намерите:

  • Винтове за дърво;
  • Винтове за гипсокартон;
  • Самонарезки;
  • Винтове за медни метали;
  • Самонарезки с шестата глава.

Тук можете и да намерите най-различни размери, дължини и дебелини винтове, както и винтове с различни по размер резби. Някои резби са по-ситни, тоест са направени за преминаване през повече от един материал.

Други резби, като тези на най-често срещаните винтове за гипсокартон, са с по-широка стъпка, тъй като са направени да преминават през гипса и профила зад картона.

Как да разберете кой винт за какво се ползва

Една от най-често срещаните грешки при избиране на винтове, които могат да се забележат днешно време, е това да се изберат винтове за гипсокартон, при употреба в дърво.

Макар и на външен вид винтовете за дърво да са почти идентични с тези за гипсокартон, реалната разлика между тях е огромна. Най-голямата се намира в твърдостта на стоманата, която се ползва за тяхната направа.

Стоманата използвана при гипсокартонените винтове е значително по-твърда, поради, което и самите винтове носят същата характеристика – те се „късат” значително по-леко.

При винтовете за дърво се забелязва значително повече еластичност при странично и вертикално разтежение, което отговаря на температурните разширения на едно дърво.

Самонарезките не са подходящи за нищо друго освен за метал, тъй като режещата глава уголемява дупката в по-меки материали прекалено много за подобаващо захващане от резбата.

Защо TeMax.bg е любимото място на всеки специалист

Това, което превърна TeMax.bg в любимото място на всеки специалист, е огромното разнообразие от всякакви инструменти, аксесоари и принадлежности.

Няма значение дали търсите винтове като самонарезки, за дърво, за гипсокартон или друго, вие можете да го намерите тук на отлична цена още днес.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от