Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Дървен материал

Филтри

1-32 от 72 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 72 продукти

Страница

Дървените материали са сред най-лесните за набавяне строителни продукти, които могат да бъдат закупени на пазара - това е материал, който буквално расте по дърветата.

Но не всички дървени материали са направени еднакво, някои са напълно естествено докато други са композит между смола и дървесни стружки.

Каквото и да търсите, каквито и да са вашите потреби, проекти и идеи на TeMax.bg можете да намерите правилната селекция от дървен материал, с която да създадете онова, което искате.

Какъв дървен материал ще откриете тук

Тук можете да намерите два основни вида материал от дърво – естествена дървесина и композитна дървесина. Естествената дървесина бива два вида – летви, дървесни профили и ламперия.

Композитните материали са OSB плоскости, ПДЧ и шперплат, както и слепени плоскости подходящи за гръб на кухня.

Естествените материали са подходящи за декорация и изграждане на конструкции от дърво, като декоративните материали като ламперия, се обработват с по-фина шкурка. Вие ги получавате в пакет по няколко бройки, като можете да поръчате точна квадратура.

Компзитната дървесина като ОСБ и ПДЧ-то имат по-различна обработка. Те са създадени от слепването на дървесни стружки чрез лепила или полимери. ПДЧ-то се използва за мебели, вратички, страници, шкафове и други мебелни компоненти.

ОСБ-то е води груб строителен материал, който се продава в два вида – шлайфано ОСБ и нелшлайфано ОСБ, като последното е с най-груб завършек. То се ползва за кофражи и груби строежи или за такива при, които детайлите на самата повърхност не са от значение.

Как да изберете дървен материал за своите проекти

Дървен материал се избира в зависимост от нуждите ви. Ако искате да поставите ламперия на стената или пода си, то тогава избирате не дъски или летви, а именно ламперия със специална сглобка.

Ако търсите нещо, с което да реставрирате стар покрив, порта или пейка, то тогава ще е най-добре да изберете летви или дървени профили. Те също така варират в своите размери, като най-големите размери са подходящи за поддържане на сериозна тежест.

ПДЧ-то може да бъде с гръб или без гръб, може да бъде с лице или без лице – и двата вида се предлагат до 2см дебелина, като най-често срещаната дебелина е 1.8см.

Винаги идеалните предложения за вашия ремонт – TeMax.bg

Какъвто и подход да изберете за вашите проекти, каквито и специфики да има вашият ремонт, от каквото и да се нуждаете винаги можете да намерите решения на TeMax.bg.

Ние предлагаме богата селекция не само от дървен материал, но и от метални профили, ал. профили и други строителни материали за дома и строителната площадка.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как мога да определя качеството на дървения материал?

Дървения материал е предпочитан за изграждане на мебели или поставяне като подова настилка. От него се правят много елементи, които влизат в довършителните дейности по интериорния дизайн на дома. Когато избираме дървени плоскости и елементи трябва добре да знаем как да разпознаваме дали са изработени от качествени материали.
Качеството на дървения материал може да се определи според няколко критерия. В това число се включва проверка на плътността на материала, текстурата на дървото, вида на дървото, от което е изработен материала или наличието на въздушни пространства по него.

 

Как мога да предотвратя напукване на дървения материал?

Излагането на дървения материал на прекомерна влага за дълго време може да доведе до напуквания по повърхността или в дълбочината на плоскостта. Дървото не е особено устойчиво на екстремни температурни амплитуди и не е подходящо за използване на много сухи или много влажни места.
За да осигурите максимална защита на дървения материал експертите на Temax.bg съветват да прилагате допълнителна защита към повърхността. Това могат да бъдат специални лакове за дърво или влагоотблъскващи препарати, които имат за цел да не позволяват на влагата да се попие в материала.
Лаковете допълнително предпазват повърхността на дървото и също могат да запълват някои малки пукнатини.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от