Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Във всички наши магазини -17% отстъпка на осветление само на 25 и 26 Март

Дървен материал

Филтри

1-32 от 66 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 66 продукти

Страница

Дървените материали са сред най-лесните за набавяне строителни продукти, които могат да бъдат закупени на пазара - това е материал, който буквално расте по дърветата.

Но не всички дървени материали са направени еднакво, някои са напълно естествено докато други са композит между смола и дървесни стружки.

Каквото и да търсите, каквито и да са вашите потреби, проекти и идеи на TeMax.bg можете да намерите правилната селекция от дървен материал, с която да създадете онова, което искате.

Какъв дървен материал ще откриете тук

Тук можете да намерите два основни вида материал от дърво – естествена дървесина и композитна дървесина. Естествената дървесина бива два вида – летви, дървесни профили и ламперия.

Композитните материали са OSB плоскости, ПДЧ и шперплат, както и слепени плоскости подходящи за гръб на кухня.

Естествените материали са подходящи за декорация и изграждане на конструкции от дърво, като декоративните материали като ламперия, се обработват с по-фина шкурка. Вие ги получавате в пакет по няколко бройки, като можете да поръчате точна квадратура.

Компзитната дървесина като ОСБ и ПДЧ-то имат по-различна обработка. Те са създадени от слепването на дървесни стружки чрез лепила или полимери. ПДЧ-то се използва за мебели, вратички, страници, шкафове и други мебелни компоненти.

ОСБ-то е води груб строителен материал, който се продава в два вида – шлайфано ОСБ и нелшлайфано ОСБ, като последното е с най-груб завършек. То се ползва за кофражи и груби строежи или за такива при, които детайлите на самата повърхност не са от значение.

Как да изберете дървен материал за своите проекти

Дървен материал се избира в зависимост от нуждите ви. Ако искате да поставите ламперия на стената или пода си, то тогава избирате не дъски или летви, а именно ламперия със специална сглобка.

Ако търсите нещо, с което да реставрирате стар покрив, порта или пейка, то тогава ще е най-добре да изберете летви или дървени профили. Те също така варират в своите размери, като най-големите размери са подходящи за поддържане на сериозна тежест.

ПДЧ-то може да бъде с гръб или без гръб, може да бъде с лице или без лице – и двата вида се предлагат до 2см дебелина, като най-често срещаната дебелина е 1.8см.

Винаги идеалните предложения за вашия ремонт – TeMax.bg

Какъвто и подход да изберете за вашите проекти, каквито и специфики да има вашият ремонт, от каквото и да се нуждаете винаги можете да намерите решения на TeMax.bg.

Ние предлагаме богата селекция не само от дървен материал, но и от метални профили, ал. профили и други строителни материали за дома и строителната площадка.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от