Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Сенници и тенти

Филтри

1-8 от 8 продукти

Филтри

1-8 от 8 продукти

Ако планирате сезон, пълен с барбекюта в задния двор, дворни проекти или спокойствие с книга в ръка през летните дни, уверете се, че ще си осигурите нужната сянка. Не бива да позволявате слънчевите лъчи да съсипят почивните Ви дни или да развалят приятните моменти с приятели.

Нашите навеси и тенти, ще Ви позволят да превърнете летни дни в незабравимо изживяване с познати и приятели, окупирали вашите градински мебели.

Нуждата от тенти идва от факта, че въздействието на слънчевите лъчи за продължителен период от време е по-скоро негативно, отколкото позитивно. Това идва от факта, че инфрачервеният спектър на светлината достига до нас със слънчевите лъчи. Те са невидими за човешките очи и заедно с ултравиолетовите лъчения са основната причина за така нареченото „слънчасване“, което може да съсипе хубавите слънчеви дни.

Решението на проблема, устояло дори през вековете е толкова просто, колкото и гениално. Криенето под плътна сянка гарантира пълната наслада от летните дни. Когато имате възможността да си спестите главоболието с няколко прости монтажни дейности.

Какво е тента?

Тентите представляват самостоятелни конструкции, най-често с правоъгълна или квадратна форма. Те имат здрава метална структура и висококачествен плат, който е водонепромокаем и издръжлив. Отличават се с висока UV устойчивост, което гарантира повече години експлоатация.

Тентите се отличават с лесен монтаж и за тях не се изискват специални умения за сглобяването им. Единственото нужно за успешното сглобяване е следването на инструкциите на производителя. При правилен монтаж ще си осигурите стабилна и надеждна конструкция, която ще Ви осигури плътна сянка и устойчива защита.

Защо са необходими тенти

Тентите са най-често прикрепени към къщите или изнесени постройки. В повечето случаи те имат лесен монтаж, но определени модели могат да бъдат извършени и от външен изпълнител. Отличават се с компактност и по-дълга експлоатация, тъй като се използва само когато има нужда от нея. Могат да се използват и т.н тенти за колички, за да закрите колата си от лъчите на слънцето или от бури и дъжд.

Това увеличава експлоатационния срок, защото не се амортизира през цялото време и не е под постоянно влияние на метеорологичните условия. Възможностите на тентите не се ограничават просто до сянка при нужда. Те могат да бъдат използвани и за премахване на отблясъците в прозорците на стаите, и позволява използването на естествената дневна светлина в помещенията, без проникването на преки слънчеви лъчи в него.

Независимо дали се нуждаете от навес или тента за да си осигурите сянка, TeMax може да Ви предложи голямо разнообразие и от двете. Перфектни предложения за всеки двор и градина. Перфектният избор идва с добрия продукт, а него може да откриете на достъпна цена в TeMax.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какви видове сенници и тенти има?

На пазара има много видове сенници и тенти, които ще допринесат за вашия комфорт през горещите дни. Най-разпространените видове са балконски тенти, сенници за прозорец с касета и без и перголи.
Балконските тенти също предлагат голямо разнообразие. Има модели с чупещо рамо, с падащо рамо и касетъчни. Изборът на подходяща тента зависи от вашите предпочитания за наклон и изнесеност на тентата. Дизайна на балконските тенти и сенници също е от значение. За по-естетически вид той трябва да съвпада с дизайна и цвета на фасадата.
Видовете сенници за прозорец се делят на такива за прозорци с или без касета. Двата вида предпазват от навлизането на слънчева светлина и топлина в стаята през горещите летни дни.
Перголите са вид сенници, които са подходящи за монтиране на по-големи пространства.

 

Как поставянето на сенници и тенти може да повлияе на сметките за електричество?

Ние от Temax.bg проучихме в детайли дали е възможно поставянето на тента значително да намали светлите ви за ток. Отговорът е да.
Това е възможно, защото когато тентата се спусне тя спира навлизането на слънчеви лъчи във вашия дом. Това не позволява покачване на стайтанат температура. Стаята остава прохладна и няма нужда да използвате допълнително разхлаждане чрез климатик. Това може да окаже положително влияние в посока понижаване на сметките ви за електричество.
Още едно предимство на тентите е, че те се почистват изключително лесно. За целта ви трябва само прахосмукачка и влажна кърпа. Със сигурност, това е един оптимален вариант да осигурите прохлада в дома си на по-ниска цена от климатика.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от