Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Капково напояване

Филтри

1-6 от 6 продукти

Филтри

1-6 от 6 продукти

В непрестанно променящата се атмосфера на една градина или земеделско насаждение, един култиватор има отговорността не само да смогва, но и да предвижда променящите се нужди.

Това не винаги е лесно, но когато разполагате с правилната инфраструктура, като капково напояване, е значително по-лесно да се реагира подобаващо спрямо условията.

Какво ще откриете в категория "Капково напояване"

Това, което ще намерите тук, е всичко нужно за създаването на малка или голяма напоителна система на основата на капковото поливане. Това включва различни по размер и ширина маркучи, най-различни накрайници, както и фиксиращи скоби за създаването на подобни системи в декоративни условия.

Благодарение на преходниците, вие можете да използвате големи и малки като цол тръби в една система, без да се притеснявате, че системата няма да издържи налягането.

За изграждането на една ефикасна и умна система, са нужни не само знания, но и правилните принадлежности, аксесоари и инструменти.

Основната разлика между нашата селекция и тази на другите магазини за градински потребности, е че ние предлагаме най-добрите цени, без да правим компромис с качеството.

Така за значително по-малък бюджет, вие ще бъдете способни да изградите напоителната система на вашите мечти.

Защо да инвестирате в капковото напояване

Това, което прави капковото напояване толкова популярно, особено през последните години, е че спестява на градинаря и земеделеца внушително много време.

Вместо да има директна физическа намеса или да се ползва неефикасна система за горно поливане, една система за капково напояване ще достави нужното количество вода директно до корените на вашите насаждения.

Този метод на поливане има множество ползи за самите растения, тъй като може да бъде използвано през целия ден, без да има притеснения от попарване на листната маса на растенията ви. Подобен вид попарване се получава при горно поливане, с пръскачка или от ръка, тъй като водните капки действат като лупа за слънчевите лъчи.

Отделно, бързото изпаряване на водата под жаркото лятно слънце допълнително наранява нежните листа на вашите растения. С капковото поливане вие не само се лишавате от този проблем, но и използвате значително по-малко вода, тъй като листата не пречат, както е при горното поливане.

Благодарение на ограничения достъп на вода до корените, вие избягвате риска от това да разкриете нежната коренна система на директна слънчева светлина.

Така чрез контрол на струята, вие можете да доставите правилното количество вода без опасност от наводняване на кореновата система.

TeMax.bg – синоним на гаранция за качество

Причината да сме синоним за гаранция за качество, са нашите огромни усилия при откриване и подбиране на различните артикули.

Без значение в коя категория се намирате, ние сме напълно уверени, че при нас ще намерите само и единствено качествени продукти и то на най-добрите цени на пазара в България.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какви видове маркучи за капково напояване има?

Този вид напояване е изключително ефективен. Може да се извърши с два вида маркучи едносезонни или двусезонни.
Едносезонните маркучи се използват за напояване на култури, които всяка година трябва да се засаждат на различно място. Тези маркучи са тънкостенни и имат вградена лента, с която се локализират капкуващите отвори. Дебитът на тези модели е до 0.9 литра на час.
Многосезонните или двусезонните маркучи са подходящи за поливане на цветни и овощни градини и оранжерии. Те са удобни за поставяне и много икономични. Повечето модели се предлагат с вградени капкообразуватели.

 

 

За поливането на кои култури е подходящо капковото напояване?

Този иновативен метод за поливане е подходящ за почти всички растителни видове. Тази форма на поливане може да бъде инсталирана за доставяне на вода до овощни и зеленчукови градини, оранжерии, площи засети с дръвчета и храсти.
Ние от Temax.bg успяхме да проучим, че много от любимите ни плодове и зеленчуци растат значително по-добре, когато се поливат чрез този метода. Това са домати, краставици, чушки, картофи, дини, пъпеши, ягоди и други овощни култури. Капковото напояване е много ефективен метод за поливане и на лозя.
Този начин за поливане значително скъсява времето и усилията по грижи за градината и оранжерията.

 

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от