Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Изкуствена трева

Филтри

1-10 от 10 продукти

Филтри

1-10 от 10 продукти

Изкуствената трева е особено интересен избор и много добра алтернатива за подова настилка за външно или вътрешно ползване.

Най-често подобен вид настилка се използва за постилането на места, които виждат много трафик и движение и доста лесно се замърсяват – това може да са заведения с градини и дори кемпери.

Къде се ползва изкуствена трева най-често

Да се използва изкуствена трева за вътрешно и външно ползване не е никак трудно, реално само трябва да се разстели от ролката. Много от изборите, които можете да направите тук са с широчина от 1 метър, като основната разлика е във вида на тревата, нейната височина, както и в цвета им – особено голям разлика има в дължината на тревата.

Голяма полза се вижда в малките голф игрища, тези за мини голф, та дори в домашните игрища за крикет и други спортове, които изискват тревни площи.

Ако условията не позволяват развъждането на естествена трева, то тази изкуствена трева е повече от добре дошла алтернатива.

Други места, на които се вижда често употреба, са заведенията с градина и в тях този вид настилка се ползва като преходна част между естествената трева и вътрешността на заведението.

Не е случайно, че подобен сорт настилка вижда много чест монтаж като част от макети, планограми и други декоративни конструкции.

Как да се поддържа правилно

Изкуствената трева, която ние предлагаме е направена от пластмасови фибри, които наподобяват доста близко естествените форми на тревата. Най-важното нещо, за което трябва да се замислите при поддръжката на този тип трева, е това колко трафик ще минава през нея.

Калта и пръста могат да бъдат доста трудни за премахване, но за сметка на това водата, разлетите напитки и други течности могат да се отмият с лекота. Лекотата на поддръжка идва от самата конструкция, както и от формата на тревната маса и разстоянието между различните листи.

Огромното предимство на подобен вид трева е, че тя е униформена и еднаква навсякъде, което значи, че е доста лесна за напасване дори когато различни ролки се поставят една към друга.

За монтаж е възможно да използвате такер или ако искате нещо по-трайно, може да се използва водоустойчиво лепило както и монтажен силикон.

Защо да купите от TeMax.bg

Причината да изберете нас като дестинация е това, че тук ще намерите гаранция за вашата покупка, както и за качествено обслужване.

Ако вашата цел е да се сдобиете с добър способ за адаптация на подова настилка към друг цвят и текстура и искате да го направите на добра цена, то тази изкуствена трева е точно за вас.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какво е важното при избор на изкуствена трева?

При избор на изкуствена трева има няколко важни фактора, с които трябва да се съобразите, но шансът да допуснете грешка е много по-малък, отколкото при избор на живи растения за вашия двор.
Една от първите характеристики, на които да обърнете внимание, е широчината на платното, което подбирате. Преди да пристъпите към избора си измерете и определете каква широчина ще ви бъде необходима, за да не допускате грешки при покупката.
Широчината на влакната на настилката също е от значение. Можете да избирате между по-тесни или по-широки влакна според ефекта, който искате да постигнете.
Според това дали ще полагате настилката в двора, у дома в хола или в детска стая, можете и да избирате между различни цветове според това кой най-добре би се вписал в екстериорното или интериорното пространство.

Как да поставим изкуствена трева?

Едно от предимствата на този вид настилка, е че полагането и е изключително лесно и удобно. Желателно е, да се уверите, че повърхността, върху която ще я поставяте, е равна и гладка.
В случай, че ще поставяте настилката върху почва е добре да се уверите, че почвата е с добър дренаж. Ако ще полагате изкуствената трева в детски кът или площадка можете да използвате различни видове подложки, за да я омекотите и да стане по-приятна и естествена при стъпване.
Не е необходимо да полагате някакъв вид лепило – за закрепяне на настилката можете да използвате двойнозалепваща лента единствено в нейните краища. След полагане изчакайте ден-два преди да стъпвате.
Ако се нуждаете от допълнителни съвети и насоки при полагането на подови настилки, можете да се обърнете към екипа на TeMax.bg.

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от