Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Корнизи

Филтри

1-32 от 214 продукти

Филтри

1-32 от 214 продукти

Корнизите са естествено начало при слагането на всяко перде или завеса. Те са нещото, което ще определи на какво разстояние от стената ще пада пердето и като цяло диктуват естетиката на тази част от помещението.

За да направим вашата селекция от корнизи по-лесна, ние от TeMax.bg ви представяме богато разнообразие от избори на добра цена за всеки артикул, изкуствен или от дърво.

Избор на правилните корнизи за пердета

При избор на какъвто и да е вид корниз, е важно да определите какво ще бъде дължината на пердето и завесата, колко реда пердета искате и на какво разстояние от тавана ще бъдат те. Тук има два основни вида продукти – такива с монтаж на стена над прозорец, и такива с монтаж на таван.

Продуктите, които се монтират на таван предлагат по-плътно пасване на едно перде до тавана, което създава усещането на една солидност и цялост. Корнизите с монтаж на стената са характерни за помещения, в които има предмети пред прозореца, например радиатор или легло.

Те отделят пердето от стената и оставят разстояние между прозорците и текстила, за да дадат място на движение, и за да не нарушат правилното слизане на текстила от тавана до земята. Самият начин на монтаж е сходен – с дюбели или анкери, като корнизите за таван могат да носят повече тежест, отколкото корнизите за стена.

Какви предложения от корнизи има тук

Различните видове корнизи, които ще намерите тук се делят спрямо техния начин на монтаж, място за повече от 1 ред перде, както и спрямо материала, от които са направени, а именно:

  • PVC релсов корниз;
  • Двоен ред корниз;
  • Дървени, тръбни корнизи;
  • Телескопичен корниз.

Те също така подкрепят различен вид щипки за пердета, най-вече защото самият метод на преместване на пердето е различен. Корнизите с релси използват щипки, които пасват в самите релси и позволяват за по-лесното и плавно преместване на текстила, докато тези с пръчки са по-ограничени в движението, но са по-естетично видими и внушителни от релсите.

Отвъд това, продуктите от PVC могат да предоставят бордове, които се слагат пред тях. Ролята на подобен борд е да скрие механизма и да създаде усещането на вграден корниз – много често се монтират плътно до тавана с анкери или дюбели, почти плътно до прозорец.

Защо да купувате от TeMax.bg

Причината да купите от нас, е същата, която кара хиляди хора да ни избират всеки ден – понеже тук цените са ниски а качеството е високо. Не е нужно да търсите с дни, за да намерите правилното решение за вашия дом – проверете сами и разгледайте нашите разновидни селекции и си спестете време и пари.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

На стената или на тавана да окача корниза?

Отговорът на този въпрос зависи от вас и от спецификите на вашия дом. Ние ви съветваме, ако има наличие на електрически кабали във стената около мястото, където искате да закачите корниза, по-добре да не го правите. Вместо това може да окачите корниза на тавана.
При закачането на по-дълги пердета също се препоръчва това да монтирате корниза на тавана. Така няма да се налага да се занимавате с рязане на пердето и допълнителната дължина на плата ще се компенсира чрез височината, на която е поставен корниза.

 

Пластмасов или дървен корниза да закупя от TeMax.bg?

В Temax.bg предлагаме няколко вида корниз според материала на изработка. Сигурно се питате кой е най-подходящият за вашия дом. Най-често предпочитаните от нашите клиенти за PVC и дървените корнизи.
Дървеният корниз се монтира на стената. Максималната им дължина (отсечката между двете конзоли) е 1.50 метра. Дървените корнизи са издръжливи, но се захабяват с времето.
PVC корнизите са предпочитани при окачване на стени с неравна повърхност. Също така могат да се монтират в ниша на тавана, която да ги скрива. PVC корнизите са издръжливи на влага и замърсявания. Не се захабяват лесно.

 

 

 

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от