Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Корнизи

Филтри

1-32 от 283 продукти

Филтри

1-32 от 283 продукти

Корнизите са естествено начало при слагането на всяко перде или завеса. Те са нещото, което ще определи на какво разстояние от стената ще пада пердето и като цяло диктуват естетиката на тази част от помещението.

За да направим вашата селекция от корнизи по-лесна, ние от TeMax.bg ви представяме богато разнообразие от избори на добра цена за всеки артикул, изкуствен или от дърво.

Избор на правилните корнизи за пердета

При избор на какъвто и да е вид корниз, е важно да определите какво ще бъде дължината на пердето и завесата, колко реда пердета искате и на какво разстояние от тавана ще бъдат те. Тук има два основни вида продукти – такива с монтаж на стена над прозорец, и такива с монтаж на таван.

Продуктите, които се монтират на таван предлагат по-плътно пасване на едно перде до тавана, което създава усещането на една солидност и цялост. Корнизите с монтаж на стената са характерни за помещения, в които има предмети пред прозореца, например радиатор или легло.

Те отделят пердето от стената и оставят разстояние между прозорците и текстила, за да дадат място на движение, и за да не нарушат правилното слизане на текстила от тавана до земята. Самият начин на монтаж е сходен – с дюбели или анкери, като корнизите за таван могат да носят повече тежест, отколкото корнизите за стена.

Какви предложения от корнизи има тук

Различните видове корнизи, които ще намерите тук се делят спрямо техния начин на монтаж, място за повече от 1 ред перде, както и спрямо материала, от които са направени, а именно:

  • PVC релсов корниз;
  • Двоен ред корниз;
  • Дървени, тръбни корнизи;
  • Телескопичен корниз.

Те също така подкрепят различен вид щипки за пердета, най-вече защото самият метод на преместване на пердето е различен. Корнизите с релси използват щипки, които пасват в самите релси и позволяват за по-лесното и плавно преместване на текстила, докато тези с пръчки са по-ограничени в движението, но са по-естетично видими и внушителни от релсите.

Отвъд това, продуктите от PVC могат да предоставят бордове, които се слагат пред тях. Ролята на подобен борд е да скрие механизма и да създаде усещането на вграден корниз – много често се монтират плътно до тавана с анкери или дюбели, почти плътно до прозорец.

Защо да купувате от TeMax.bg

Причината да купите от нас, е същата, която кара хиляди хора да ни избират всеки ден – понеже тук цените са ниски а качеството е високо. Не е нужно да търсите с дни, за да намерите правилното решение за вашия дом – проверете сами и разгледайте нашите разновидни селекции и си спестете време и пари.

Прочети повече
© 2022 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от