Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

PVC тръби и фитинги

Филтри

1-32 от 83 продукти

Страница
 1. КЛАПА ВЪЗВР. PVC Ø110 PIPELIFE
  КЛАПА ВЪЗВР. PVC Ø110 PIPELIFE
  126,99 лв.
 2. КОЛЯНО PVC Ø110*45 PIPELIFE
  КОЛЯНО PVC Ø110*45 PIPELIFE
  4,19 лв.
 3. КОЛЯНО PVC Ø110*67 PIPELIFE
  КОЛЯНО PVC Ø110*67 PIPELIFE
  6,49 лв.
 4. КОЛЯНО PVC Ø110*87 PIPELIFE
  КОЛЯНО PVC Ø110*87 PIPELIFE
  5,49 лв.
 5. КОЛЯНО PVC Ø50*45 PIPELIFE
  КОЛЯНО PVC Ø50*45 PIPELIFE
  1,19 лв.
 6. КОЛЯНО PVC Ø50*87 PIPELIFE
  КОЛЯНО PVC Ø50*87 PIPELIFE
  1,29 лв.
 7. МУФА PVC Ø110 PIPELIFE
  МУФА PVC Ø110 PIPELIFE
  3,99 лв.
 8. МУФА PVC Ø50 PIPELIFE
  МУФА PVC Ø50 PIPELIFE
  2,79 лв.
 9. МУФА ДВУСТР. PVC Ø110 PIPELIFE
  МУФА ДВУСТР. PVC Ø110 PIPELIFE
  4,39 лв.
Филтри

1-32 от 83 продукти

Страница

PVC тръбите са сравнително нов подход в създаването на канализационни и отводнителни системи за домашна и промишлена употреба. Подобен вид системи се срещат навсякъде като все по-рядко и по-рядко се срещат канализациите направени от метал, чугун или друг вид по-скъпи и трудни за обработка материали.

За какво се ползват тези PVC тръби и фитинги

Огромната разлика между този вид тръби и по-старите модели се състои в това, че тези тръби не изискват особено много сила, за да се монтират или интегрират в една система. Те са леки, могат да станат гъвкави и са изключително издръжливи на удари, замръзване и дори слънчева светлина.

Една от причините много хора да избират да работят с подобен вид тръби е понеже те са доста по-достъпни като цена от старите чугунени тръби, които след време изгниват.

Както знаем от еколозите, пластмасата, особено тази на PVC основа, не гние и е изключително трудна за разграждане, така, че дори топли течности могат да слизат по нея, без да се амортизира продуктът.

Най-честата употреба на различните PVC тръби и фитинги се отнася към домашните условия, като тези системи са доста често срещани не само в къщите, но и дори в блоковете.

На места все още се вижда взаимодействие между чугунените системи и тези от пластмаса, но това, което ги откроява от останалите, е че чугунът се ползва само там, където има голям кинетичен потенциал.

Правилен монтаж и осигуряване на системата

За да се подсигури системата от измръзване през зимата, особено ако се намира под земята, е особено важно към нея да се приложи изолация от синтетичен вид. Изолацията не би трябвало да позволява на тръбите да замръзват, което ще ви освободи от грижата към тяхната подмяна.

В този случай няма значение дали тръбите са заложени под точката на замръзване, дали са закопани в земята или по-скоро са в стената, те трябва да имат изолация. Подобни тръби дори намират употреба като отводни тръби за дъжд, но това е сравнително рядко, тъй като има специализирани водосточни тръби за тази цел.

Друг важен момент е да се спазва ъгълът на подход, тъй като тръбите за отводняване изнасят веществата от сградата навън. Нужно е да се спазва естествен низходящ наклон към септичната яма или канализацията, като ъгълът на фитингите също е от значение.

Защо да се спрем на TeMax.bg

Пазарувайки от нас вие си гарантираме достъп до висококачествена селекция от PVC фитинги и тръби.

Така си гарантирате дългогодишна експлоатация на вашата канализация, без да се замисляте за нейната цялост, поддръжка или дори да се чудите за запушване и спукване – посетете TeMax.bg още днес.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от