Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

PVC тръби и фитинги

Филтри

1-32 от 85 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 85 продукти

Страница

PVC тръбите са сравнително нов подход в създаването на канализационни и отводнителни системи за домашна и промишлена употреба. Подобен вид системи се срещат навсякъде като все по-рядко и по-рядко се срещат канализациите направени от метал, чугун или друг вид по-скъпи и трудни за обработка материали.

За какво се ползват тези PVC тръби и фитинги

Огромната разлика между този вид тръби и по-старите модели се състои в това, че тези тръби не изискват особено много сила, за да се монтират или интегрират в една система. Те са леки, могат да станат гъвкави и са изключително издръжливи на удари, замръзване и дори слънчева светлина.

Една от причините много хора да избират да работят с подобен вид тръби е понеже те са доста по-достъпни като цена от старите чугунени тръби, които след време изгниват.

Както знаем от еколозите, пластмасата, особено тази на PVC основа, не гние и е изключително трудна за разграждане, така, че дори топли течности могат да слизат по нея, без да се амортизира продуктът.

Най-честата употреба на различните PVC тръби и фитинги се отнася към домашните условия, като тези системи са доста често срещани не само в къщите, но и дори в блоковете.

На места все още се вижда взаимодействие между чугунените системи и тези от пластмаса, но това, което ги откроява от останалите, е че чугунът се ползва само там, където има голям кинетичен потенциал.

Правилен монтаж и осигуряване на системата

За да се подсигури системата от измръзване през зимата, особено ако се намира под земята, е особено важно към нея да се приложи изолация от синтетичен вид. Изолацията не би трябвало да позволява на тръбите да замръзват, което ще ви освободи от грижата към тяхната подмяна.

В този случай няма значение дали тръбите са заложени под точката на замръзване, дали са закопани в земята или по-скоро са в стената, те трябва да имат изолация. Подобни тръби дори намират употреба като отводни тръби за дъжд, но това е сравнително рядко, тъй като има специализирани водосточни тръби за тази цел.

Друг важен момент е да се спазва ъгълът на подход, тъй като тръбите за отводняване изнасят веществата от сградата навън. Нужно е да се спазва естествен низходящ наклон към септичната яма или канализацията, като ъгълът на фитингите също е от значение.

Защо да се спрем на TeMax.bg

Пазарувайки от нас вие си гарантираме достъп до висококачествена селекция от PVC фитинги и тръби.

Така си гарантирате дългогодишна експлоатация на вашата канализация, без да се замисляте за нейната цялост, поддръжка или дори да се чудите за запушване и спукване – посетете TeMax.bg още днес.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от