Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Ножици за лозя

Филтри

1-16 от 16 продукти

Филтри

1-16 от 16 продукти

Лозарската ножица е инструмент, който е служил вярно на ботаници, биолози и експерти градинари и то дълги години, без особено голяма промяна на дизайна.

Това, което е различно в селекцията от лозарски ножици на TeMax.bg, са вложените материали, качеството и произхода на производство, както и достъпната им цена.

Защо са ви нужни лозарски ножици

Лозарската ножица представлява един семпъл по устройство инструмент, който реално е комбинация от две части – долна и горна челюст с дръжки, прикрепени и задвижени от пружина.

В зависимост от класа на инструмента, вие можете да избирате от различни по вид, големина и здравина ножици, които могат да извършват различни дейности.

Основното приложение на различните лозарски ножици е кастренето на зелени и сухи клони на овощни дървета, храсти, цветя, лози и други растителни видове. Това, което ги прави толкова желани и нужни в инструментариума на всеки градинар, е че са малки, леки и лесни за ползване във всякакви обстоятелства.

Най-често срещаните видове ножици са тези с гумирани дръжки и открита галванизирана пружина с механизъм за затваряне.

Те са комбинация от едра челюст, която служи за прекършване и фина челюст, която е заострена и служи за отрязване на епитела, кората и сърцевината на желания от вас клон или храст.

В зависимост от силата на потребителя, една лозарска ножица може да среже клони с дебелина до 3см в диаметър, като колкото по-остри са те, толкова по-малко съпротивление ще усетите.

Много от ножиците идват с предварително заострени челюсти, като качеството на стоманата и закалката върху тях зависи от класа, който сте избрали.

Желателно е една лозарска ножица да бъде острена веднъж на сезон, като това може да се случи с брус или точило с подходяща твърдина.

Запазвайки вашите лозарски ножици остри, вие намалявате количеството сила, което се изисква, като същевременно си гарантирате чист прорез, който ще намали щетите по растението.

Какви предложения имаме за вас

Има няколко основни вида, които се класифицират по техния размер и потребление, а именно средни и големи ножици за полу-професионално и професионално ползване.

Разликата между двата класа приложимост се състои в качеството на стоманата, твърдостта и цялостния механизъм за заключване.

По-лесното заключване подсигурява инструмента по време на динамична работа и гарантира, че той няма да се отвори случайно в джоба или банделира на градинаря.

С какво лозарските ножици на TeMax.bg се отличават от тези на останалите

Това, с което нашите лозарски ножици се отличават от останалите, е тяхната наистина достъпна цена и това, че не се прави компромис с тяхното качество.

Ако вашата цел е бързо и ефикасно ползване, то това е правилната селекция за вас, с богато разнообразие от ножици за дебели и тънки клони, ножици за кастрене и разсаждане, вие можете да постигнете всякакви резултати.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от