Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Мушами

Филтри

1-32 от 131 продукти

Филтри

1-32 от 131 продукти

Когато човек търси нещо трайно, с което да покрие маса, плот или друга повърхност за хранене, той почти винаги избира мушамата. Тя е лесна за поддръжка, лесно се мие с вода и е в пъти по-достъпна като цена дори от най-евтините покривки.

Затова във всяко семейство в България можете да откриете поне някакъв вид мушама, която най-вероятно се ползва навън. Ако търсите стилни мушами с интересен дизайн на добра цена, то тогава селекцията на TeMax.bg е точно за вас.

Основните видове мушами за маса

Стандартните размери на една мушама рядко надвишават 140см в широчина. В дължина те могат да се различават значително, като на много места могат да се намерят на по метър, но могат и да се намерят с предварително оразмеряване.

Това, с което една мушама се различава от другите, е по-скоро в нейната шарка и текстурата на повърхността ѝ. Всички продукти от този вид се произвеждат от някакъв вид поликарбонат или бленд от винил и пластмаса.

Това ги прави напълно непромокаеми, което е и главната причина много от тези продукти да се ползват или като временно покривало за плотове, или като покрива за външни маси.

Тук можете да намерите както едноцветни мушами, така и трицветни продукти, които да имитират конкретен вид материя, както е при мушамите имитиращи плетени покривала за маси.

Съвети при избор на мушама за трапеза

Най-важното при избор на една мушама, е това тя да ви харесва като дизайн. Много от продуктите от този клас са уеднаквени откъм размери, рядко ще намерите такива, които са по широки от 140см.

Материята от която са направени също е еднородна и сходна с всички други видове, затова нещото на, което можете да наблегнете, е това как изглежда самата мушама. Реално можете да изберете между три основни вида дизайна:

  • Дизайни с прозрачни орнаменти;
  • Плътни мушами;
  • Мушами с подплата и солидна основа.

Самата орнаментика на една мушама може да определи това колко е лесна тя за почистване, както и по какъв начин може тя да се комбинира с други елементи и украси от трапезата. По-семплите видове са по-лесни за забърсване, тъй като нямат триизмерни орнаменти, които да стават убежище на мръсотията.

Какво може да ви гарантира TeMax.bg

Това, което нашият екип винаги може да с гаранция да ви предостави, е добра селекция на продукти за бита и професионално ползване. Няма значение от какво имате нужда, можете да бъдете сигурни, че тук ще го откриете не само на по-добра цена, но и с гаранция за качество и дълготрайна експлоатация.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как се почиства мушама?

Мушамите се предпочитат пред покривките за ежедневна употреба в дома основно заради по-леката им поддръжка.
За да почистите добре мушамата е достатъчно да използвате пореста гъба и сапунена вода. Важно е да избягвате използването на груба гъба и абразивни почистващи средства. За по-дълбоко почистване може да оставите мушамата да кисне в съд с топла вода и деликатен препарат, след което да изтъркате с гъба. След това е важно да изплакнете обилно.
След почистването на мушамата трябва да я оставите да изсъхне по естествен път. Избягвайте поставянето на директна слънчева светлина и изчакайте да изсъхне напълно преди да я използвате отново или да я сгънете за съхранение.

 

Каква е разликата между мушама и обикновен плат?

За разлика от обикновения плат, мушамата има защитен повърхностен слой, който я предпазва от всмукване на петната и съответно улеснява съществено почистването. Платът на мушамата е обработен с масло или синтетика (обикновено PVC), чрез които се създава гладко и водоустойчиво покритие. Горният слой отблъсква течностите и не позволява на водата да проникне в тъканта, а също така придава завършек с отблясък. Мушамите са доста издръжливи на употреба и могат да устоят на експлоатация от 3 до 10 години. Не трябва да се използват на места, изложени пряко на висока температура. В TeMax.bg имаме страхотни удобни модели, които може да разгледате.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от