Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Ключове и контакти за вграждане

Филтри

1-32 от 341 продукти

Филтри

1-32 от 341 продукти

Факт е, че пазарът днес изобилства от какви ли не ключове и контакти, които можете да закупите на достъпна и приемлива цена. Не всички обаче са с ясен произход и доказано качество.

Ние от TeMax ви съветваме да не се доверявате на случайни търговци и производители, тъй като с електро захранването шега не бива да се прави.

Пазарувайте разумно и винаги се стремите да бъдете максимално информирани, така и вие и цялото ви семейство ще бъдете спокойни.

Какво трябва да знаем за мощността на контактите?

Доказано е, че по-голямата част от контактите, използвани в домакинствата в страната ни, са проектирани така, че да издържат на продължителен товар до 10А. разбира се, съществуват и по-мощни модели, които са до 16А. Ако се чудите все още какъв консуматор позволяват да включите към тях, то следва да уточним, че към подобен контакт се вписва консуматор с мощност до 2500 W – 3000 W.

Любопитна информация за контактите

Амортизирането на контактите при всички случаи означава, че е настъпил моментът, в който трябва да се замислите за тяхната смяна. Не позволявайте те да функционират още дълго време, тъй като това би могло да се окаже далеч по-опасно, отколкото подозирате.

Ако контактът се е стопил от нагряване, то подмяната му е крайно належаща. Същото се отнася и за разхлабен или неправилно закрепен такъв.

Не малка част от гражданите не се заемат с монтирането на контакти, в случай че не притежават достатъчно познания в тази сфера. Ние от TeMax смятаме, че намесата на професионално лице е задължителна, ако не сте сигурни в собствените си познания, свързани с електричеството.

Ваша е отговорността да изберете красив контакт който да се впише в цялостния интериор, но оставете „мръсната” работа на човек, който по-добре разбира от вас.

Тук ще попаднете на ексклузивни предложения, които по всичко личи, че ще задоволят нуждите и търсенията ви. Не е необходимо да заделяте кой знае каква сума средства, тъй като артикулите в този сектор са изцяло съобразени с финансовите възможности на масовия потребител.

Винаги можете да се свържете със служител от онлайн магазина ни, в случай, че имате някакви конкретни въпроси или запитвания. Доверявайки ни се, то вие си осигурявате безопасност и практичност у дома.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Мога ли сам да инсталирам нов ключ за осветление или контакт?

Отговорът е да. Сами може да инсталирате нов ключ за осветление или контакт във вашия дом стига да знаете как и да спазвате препоръките за безопасност. За да инсталирате правилно ключове и контакти във вашия дом трябва да имате познания и опит в електрическите инсталации.
Като за начало изключете захранването. След това премахнете стария ключ или контакт като внимавате да не повредите електрическите проводници. Свържете новия ключ или контакт като следвате инструкциите на производителя и внимавате за вашата безопасност. След като приключите с инсталацията закрепете ключа или контакта с винтове и се уверете, че може да използвате контакта или ключа по безопасен начин.

 

Какво трябва да направя, ако ключът за осветлението не работи правилно?

Има няколко причини, поради които ключа за осветлението може да не работи правилно. Експертите на Temax.bg ни подсказват какво да правим в такива ситуации. Преди да предприемете каквото и да било трябва да проверите дали проблема не се дължи на изгоряла крушка. Изключете захранването и сменете крушката, за да проверите дали проблема може да се реши по този начин.
Ако все пак крушката е в добро състояние следващата стъпка е да проверите връзките на ключа. Възможно е някоя от връзките да се е разхлабила. Ако и това не е проблемът трябва да смените ключа с нов.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от