Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Саксии

Филтри

1-32 от 271 продукти

Филтри

1-32 от 271 продукти

Саксиите са един от основните начини за култивиране и присаждане на растения от всякакъв вид. Поради това те намират широко приложение не само за дома, но и в професионалните градини.

Именно поради тяхната функционалност и естетика, ние от TeMax.bg предлагаме голям асортимент от саксии от всякакъв вид, форма, материал, цвят и дизайн.

Как да изберете правилната саксия за дома и градината

Това на което трябва да се наблегне, когато правите вашия избор на саксия, е нейната предвидена функционалност, а именно какъв вид растения ще има в нея.

Това има огромно значение, тъй като бързо растящите коренови системи имат нужда от пространство, за да „дишат” и да подпомогнат развитието на растителните органи над земята.

Друг важен аспект за саксията е това дали тя разполага с чиния за обиране на просмукалата се влага или е предназначена за естествена декомпозиция и асимилация от растението.

Саксиите с „чинийки” са значително по-често срещани и това са изборите, които всеки с домашна градина прави, тъй като те са по-чисти и лесни за поддръжка.

След капацитета и хигиената, трябва да обърнете внимание и на естетиката, която може да дойде от цвета, формата, но също така може да се дължи на материала, от който е направена саксията.

Керамичните саксии, например, са класически избор, тъй като керамиката има естествени свойства свързани с влагата.

Глазираната и изпечена глина, например, е изцяло водоустойчива и може напълно да задържи влагата в почвата, която сте положили в нея. Същото важи и за пластмасовите саксии, които са и най-достъпните като цена и най-разнообразните като форма и функция.

Когато избирате вашата желана саксия, вземете предвид цялостната естетика на градината или наличието на други саксии.

Важно е да се запази еднакъв тон, без изборите ви да станат монотонни и еднакви, за това и нашата селекция идва с най-различни по вид и дизайн варианти, с еднакъв тон и естетичен корен.

Какви видове саксии предлагаме тук

Разполагаме и със саксии предназначени за окачване на парапети или изцяло суспендирани във въздуха със захващане за таван, метална конструкция или какъвто и да е вид конструкция.

Разполагаме и с огромни саксии, които да са временен дом на млади дръвчета, както и саксии направени от дърво, пластмаса, керамика, метал, стъкло и какво ли още не.

Имаме и саксии, които са просто основа на други саксии, като те действат като калъф, който създава конкретно естетично усещане. Имаме и саксии под формата на каруци, колички бутани от различни герои и какво ли още не – всичко което ви е нужно да разнообразите градината си.

Защо да изберете вашата саксия от TeMax.bg

Това, което прави нашата селекция толкова успешна и търсена, е не само разнообразието, но и качеството и достъпната цена на всеки артикул.

С толкова голямо количество саксии, вие можете да черпите вдъхновение и да направите всевъзможни аранжименти за вашата градина, без да се притеснявате за уеднаквяване на пространството.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как да избера подходящата саксия за растенията си?

Изборът на правилна саксия трябва да е съобразен с растението, което ще засявате в нея. Някои растения имат по-обширна коренова система и имат нужда от повече пространство. Тези с по-малки размери биха се развивали добре и в малка или средна по размери саксия.
Друг фактор при избор на саксии трябва да бъде дренажната система. Тя е основна за изтичането на излишната вода, която не се поема от корените на растението. Някои саксии има специални дупки, по които водата изтича в чинийката.
Дизайнът също е от значение и трябва да пасва на интериора на помещението.

 

Как се пресява растение от една саксия в друга?

Когато растението израства то има нужда от повече пространство. Това налага пресяването му от една саксия в по-голяма по размери. За да направите това първо трябва да изберете подходяща саксия според размерите на растението.
След това трябва да подготвите растението. Преди да го извадите от текущата саксия е добре да го полеете обилно. Подгответе новата саксия като я напълните с подходяща почва. Оставете достатъчно място в горната част за поставяне на кореновата топка на растението. После поставете растението като го държите с една ръка, а с другата допълвате почва.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от