Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Саксии

Филтри

1-32 от 420 продукти

Филтри

1-32 от 420 продукти

Саксиите са един от основните начини за култивиране и присаждане на растения от всякакъв вид. Поради това те намират широко приложение не само за дома, но и в професионалните градини.

Именно поради тяхната функционалност и естетика, ние от TeMax.bg предлагаме голям асортимент от саксии от всякакъв вид, форма, материал, цвят и дизайн.

Как да изберете правилната саксия за дома и градината

Това на което трябва да се наблегне, когато правите вашия избор на саксия, е нейната предвидена функционалност, а именно какъв вид растения ще има в нея.

Това има огромно значение, тъй като бързо растящите коренови системи имат нужда от пространство, за да „дишат” и да подпомогнат развитието на растителните органи над земята.

Друг важен аспект за саксията е това дали тя разполага с чиния за обиране на просмукалата се влага или е предназначена за естествена декомпозиция и асимилация от растението.

Саксиите с „чинийки” са значително по-често срещани и това са изборите, които всеки с домашна градина прави, тъй като те са по-чисти и лесни за поддръжка.

След капацитета и хигиената, трябва да обърнете внимание и на естетиката, която може да дойде от цвета, формата, но също така може да се дължи на материала, от който е направена саксията.

Керамичните саксии, например, са класически избор, тъй като керамиката има естествени свойства свързани с влагата.

Глазираната и изпечена глина, например, е изцяло водоустойчива и може напълно да задържи влагата в почвата, която сте положили в нея. Същото важи и за пластмасовите саксии, които са и най-достъпните като цена и най-разнообразните като форма и функция.

Когато избирате вашата желана саксия, вземете предвид цялостната естетика на градината или наличието на други саксии.

Важно е да се запази еднакъв тон, без изборите ви да станат монотонни и еднакви, за това и нашата селекция идва с най-различни по вид и дизайн варианти, с еднакъв тон и естетичен корен.

Какви видове саксии предлагаме тук

Разполагаме и със саксии предназначени за окачване на парапети или изцяло суспендирани във въздуха със захващане за таван, метална конструкция или какъвто и да е вид конструкция.

Разполагаме и с огромни саксии, които да са временен дом на млади дръвчета, както и саксии направени от дърво, пластмаса, керамика, метал, стъкло и какво ли още не.

Имаме и саксии, които са просто основа на други саксии, като те действат като калъф, който създава конкретно естетично усещане. Имаме и саксии под формата на каруци, колички бутани от различни герои и какво ли още не – всичко което ви е нужно да разнообразите градината си.

Защо да изберете вашата саксия от TeMax.bg

Това, което прави нашата селекция толкова успешна и търсена, е не само разнообразието, но и качеството и достъпната цена на всеки артикул.

С толкова голямо количество саксии, вие можете да черпите вдъхновение и да направите всевъзможни аранжименти за вашата градина, без да се притеснявате за уеднаквяване на пространството.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от