Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Чукове, секачи и длета

Филтри

1-32 от 56 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 56 продукти

Страница

От откриването си за създаване на инструменти, човек има три основни вида ръчни инструменти, които винаги са били част от неговия арсенал – чукове, секачи и длета. Още преди откриването на металните сплави, тези инструменти са присъствали сред хората под най-различни форми.

В модерността тези инструменти се произвеждат от здрави изключително издръжливи материали. За тези от вас, които търсят правилния инструмент, ние от TeMax.bg създадохме тази селекция от ръчни инструменти за бита.

Каква е разликата между секач и длето

Основната разлика между един секач и длето е това, за което те се ползват. Докато секачите се ползват за оформянето и къртене на твърди повърхности като бетон, длетата се ползват за по-фина работа върху меки материали.

Длетата имат фин, заострен ръб с равна основа, която да служи за водач на острието. То е заострено под определен ъгъл, в зависимост от приложението, за да се получи оптимално отделяне на дървесните фибри.

Длетата могат да се ползват без чук, а секачите най-добре се комплектуват с метален чук, тъй като тяхното приложение много често е силово и перкусивно.

Какви чукове, секачи и длета предлагаме

Тук можете да намерите инструменти със синтетични, метални и дървени дръжки, като те могат да се разделят на няколко различни вида. Чуковете могат да са:

 • Гумени чукове;
 • Ковашки чукове;
 • Дърводелски чукове;
 • Чукове за къртене;
 • Чукове брадви;
 • Чук с противотежест.

Длетата могат да бъдат:

 • За по-едра работа;
 • За фина и довършителна работа;
 • С размер от 5 до 25мм широчина на длето;
 • С подсилена дръжка.

А секачите могат да бъдат:

 • С цялостно метално жило;
 • Плосък секач;
 • Секач със защитна яка.

Като всеки инструмент идва със своя собствена дръжка, но можете и да намерите отделни чукове, за да поставите избраната от вас дървена дръжка. Що се отнася до избор ѝ, можете да изберете между дръжки от подсилено фибростъкло, инструменти с метални дръжки с гумиран захват, или дървени дръжки.

От трите вида фибростъклените дръжки са най-леки и издръжливи, но не предоставят толкова добър баланс. Металните дръжки са доста трайни, но пък могат да направят инструмента тежък, а дървените дръжки поемат вибрацията на удара, но могат да се напукат и счупят.

Защо имате сигурност при пазаруване от TeMax.bg

Нашия екип полага огромни усилия да запази вашата информация поверителна, като същевременно обръща също толкова внимание на качеството на наличната тук селекция от чукове, секачи и длета.

Смятаме, че всеки човек заслужава да притежава инструмент, на който може да разчита, без да се налага да дава големи суми. Уверете се сами и закупете вашите ръчни инструменти от Те Макс още днес.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от