Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Гипскартон

Филтри

1-14 от 14 продукти

 1. ГИПСКАРТОН KNAUF 9.5/1200/2000ММ
  ГИПСКАРТОН KNAUF 9.5/1200/2000ММ
  10,99 лв.
 2. ГИПСКАРТОН KNAUF БЯЛ 12.5/1200/2000ММ
  ГИПСКАРТОН KNAUF БЯЛ 12.5/1200/2000ММ
  13,99 лв.
 3. ГИПСКАРТОН KNAUF ВЛАГО 12.5/1200/2000ММ
  ГИПСКАРТОН KNAUF ВЛАГО 12.5/1200/2000ММ
  19,99 лв.
 4. ГИПСКАРТОН KNAUFF ПОЖАР.12.5/1200/2000ММ
  ГИПСКАРТОН KNAUFF ПОЖАР.12.5/1200/2000ММ
  17,99 лв.
 5. ГИПСКАРТОН БЯЛ КНАУФ 12.5/600/2000ММ
  ГИПСКАРТОН БЯЛ КНАУФ 12.5/600/2000ММ
  8,89 лв.
 6. ГИПСКАРТОН ВЛАГО КНАУФ 12.5/600/2000ММ
  ГИПСКАРТОН ВЛАГО КНАУФ 12.5/600/2000ММ
  11,39 лв.
Филтри

1-14 от 14 продукти

Гипсокартонът е основният метод за сухо строителство не само в България, но и в доста развити страни по света.

Причината зад това е заради ниската цена на продукция, високата издръжливост на материала, както и гъвкавостта му при ползване за изправяне и оформяне на геометрията на едно помещение.

Лекотата на монтажа варира от приложение на приложение и изискванията на местните власти, но то генерално следва моделът на специализираните винтове за гипсокартон и строителните лепила.

Ако търсите най-добрите цени за гипсокартон в България и искате да напазарувате за следващия си ремонт, TeMax.bg е правилното място за вас.

Колко вида гипсокартон има в България

В България има три основни вида гипсокартони – обикновен (с бяла хартия), зелен/син (за мокри помещения) и червен (огнеупорен).

Всеки от трите вида има своите приложения в строителната индустрия и сухото строителство, като най-купуваните и популярни видове са обикновените гипсокартони.

Обикновените гипсокартони имат значително добри свойства като упора, но имат слаби показатели за огнеупорство и влагоустойчивост.

Тяханта цена е най-достъпна, затова много хора избират да използват именно този вид плоскости.

Водоустойчивите гипсокартони имат лицева обшивка и са третирани със специални препарати, за да предотвратят разширението на гипса зад картона.

Добре е да се има предвид, че този вид плоскости имат защита против влага само от едната страна, затова е важно да се следи за течове зад стената.

Огнеопорните гипсокартони са най-скъпите и рядко срещаните, но за сметка на това са и най-здравите.

За разлика от другите два вида, този тип гипсокартони имат минерални примеси в гипса си, както и огнеупорни нишки, със значително по-ниско съдържание на вода в гипсовата смес.

Повишената температура зад стената не се отразява на структурните качества на огнеупорния гипсокартон, затова се използва за тавани в кухни и други помещения.

Кой вид гипсокартон кога се ползва

Очевидният избор на обикновените гипсокартони за масово потребление се дължи на достъпната цена и голямата наличност в складовете в страната.

Този вид картон се ползва за облицовка на колони, изправяне на стени, правене на окачени тавани и вътрешни, неносещи стени. Те се комбинират с решетки от метални профили, които се изграждат под нивел и лазер, за да се гарантира тоталната има равнинност.

Защо TeMax.bg е №1

Ако вашият дом има нужда от подобрение, или просто търсите нови мебели за своето домакинство, ние имаме прекрасни и свежи предложения за вас.

Те варират не само по стил и дизайн, но и по цена като основната ни цел е да създадем селекция от продукти за всеки бюджет и вкус.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какви са предимствата на сухото строителство?

Много са причините, поради които в днешно време в почти всеки строителен обект присъства определена система от сухото строителство, включително гипсокартонени конструкции. Едно от най-често споменаваните предимства е това, че работата с тези плоскости е изключително лесна.
Въпреки, че са по-достъпни от много други строителни материали, плоскостите осигуряват достатъчно добра устойчивост на различни въздействия, в зависимост от своя вид. Те могат да бъдат влагоустойчиви и пожароустойчиви. Освен това, с помощта на тези плоскости можете да си осигурите добра звуко- и топлоизолация, което да направи домът ви много по-икономичен по отношение на разходите за отопление.
Друго голямо предимство на гипсокартона е това, че позволява оформянето на най-различни декоративни конструкции, включително такива с обли форми. Поради това той е предпочитан от архитекти и интериорни дизайнери.

Как се работи с гипскартон?

Монтажът на гипсокартон отнема значително по-малко усилия и време, отколкото изграждането на стени и конструкции по традиционния начин. Плоскостите могат да бъдат монтирани чрез лепене или върху предварително изградена метална конструкция.
В случай, че се нуждаете от ъгли и профили за гипскартон, в TeMax.bg можете да намерите изгодни и качествени предложения.
При лепене на плоскостите се налага да използвате специално предназначени за целта лепила, които можете да намерите в строителните магазини. Преди лепенето е необходимо и да подготвите основата, като я грундирате с подходящия грунд.
Монтирането на гипсокартонени плоскости върху метална конструкция често се прилага при изграждането на окачени тавани или прилагане на плоскостите с цел изравняването на стени. След изграждането на конструкцията, поставянето на плоскостите е изключително лесно, а ако конструкцията е правилно построена, възможността за грешка е минимална.

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от