Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Теракот

Филтри

1-32 от 67 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 67 продукти

Страница

В ремонта или възстановяването на една баня, кухня или антре, идва моментът, в който трябва да изберем между различните видове подови настилки. За много от българите, теракотените плочки остават класически избор, който повече от задоволява техните естетични и практически нужди – за това от TeMax.bg подбрахме богато разнообразие от теракот плочки за дома и офиса.

Какво представлява теракота

За разлика от другите видове подови настилки, теракота е направен от изцяло органична глина, която се изпича при ниска температура. Теракотената глина е изключително добре познат материал, който през вековете е виждал най-различни приложения, от декоративни до строителни.

В днешно време, теракотените плочки имат централно място като избор на много собственици на домове, и причината зад това е тяхната красота и достъпна цена. Дори най-скъпите теракота плочки са изключително достъпни като цена в сравнение с плочките от гранитогрес.

Богатото разнообразие от стилове, дизайни, цветове и форми правят този избор на подово и стенно покритие изключително лесен за правене. Разбира се, както всичко друго, и този избор има своите ограничения, като много често те са свързани с максималния размер на плочката и спецификата на нейния монтаж.

Какви предимства има един теракот пред другите видове плочки

Най-голямото предимство, както споменахме по-горе, са цените плочките от теракот първо качество. Достъпната цена означа, че вие имате свободата да избирате как точно да украсите своята баня, кухня или антре, без да се притеснявате за цената.

Подобен вид финансово еманципиране на потребителя представлява прецедент в интериорния дизайн, тъй като прави изключително богат асортимент от дизайни, изключително достъпен за всички. Това означава, че ако изберете плочките от теракота, вие можете да създадете наистина уникална за вас и вашите потребности.

Потенциала за креативност и експресия на личните желания, визии и идеи, върху платното наречено „баня”, предоставя на индивида реална и достижима свобода на себе-експресия.

Освен дизайните, плочките са и доста издръжливи на натиск и напрежение, стига да са били залепени правилно. Правилно залепване на такива плочки изисква абсолютно изравняване на пода, както и съвсем равномерно разпределение на лепилото.

Наличието на неравност може да е повод за пукнатина в плочката, което да изиска преправяне и къртене, а това е, меко казано, неприятно.

Защо да изберете теракота на своята баня от TeMax.bg

Понеже тук можете да изберете от десетки различни видове плочки, без да се притеснявате за тяхното качество или цена. От TeMax.bg сме уверени, че при нас ще намерите плочки от теракота на възможно най-добрите пазарни цени и то във всички 3 ценови диапазона – първо, второ и ръстик качество.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Какви приложения има теракотът като покритие?

Теракот може да бъде открит в най-различни керамични изделия, в това число съдове и дори бижута. Най-често обаче той се използва за изработката на плочки, които могат да бъдат използвани за подови покрития или стенни облицовки.
В днешно време можете да откриете огромно разнообразие от видове плочки, в това число и такива с противоплъзгаща повърхност, които са най-подходящи за облицовки в банята.
Можете да използвате този материал и за облицовки на кухня или на тераса, но е важно да подберете подходящия модел, който притежава необходимата устойчивост на механични въздействия и атмосферни влияния.
Предимството на тези плочки е, че в случай на повреда, поправката им се осъществява изключително лесно, без да се налага да подменяте цялостно подовата настилка.

 

Каква е разликата между теракот и гранитогрес?

И двата материала са сред предпочитаните покрития за подове и стени на баня и въпреки, че си приличат, между тях има и съществени разлики, които могат да повлияят на вашия избор. Основната характеристика, по която се различават и от която произлизат и всички останали разлики, е основният материал, от който са създадени двата типа покритие.
Теракотът се произвежда от органична глина, която бива изпечена, докато гранитогресът се изработва от естествен камък, който произлиза от земната кора. Вторият материал е в известна степен по-издръжлив от първия, но пък плочките от теракот се предлагат в огромно изобилие от разновидности и интересен дизайн.
Покритието на теракотените плочки е изключително елегантно и лесно за поддръжка. В случай, че се нуждаете от плочки за баня, с които да създадете впечатляващ интериор, можете да разгледате предложенията на TeMax.bg.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от