Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Стяги

Филтри

1-10 от 10 продукти

 1. СТЯГА 500Х120ММ
  СТЯГА 500Х120ММ
  20,49 лв.
Филтри

1-10 от 10 продукти

Стягите са идеалното решение ако искате временно да прихванете една повърхност към друга. Тяхната ползва е неопровержима, а надеждността им безгранична, особено имайки предвид семплия им механизъм на действие.

Какви стяги има на сайта на ТеМакс

Има няколко основни вида инструменти за стягане, които могат да се разграничат по своя начин на действие и потенциална сила на стягане. Те са:

 • Навивни;
 • Тип „щипка”;
 • С бързо отпускане.

А от там те могат да се разделят на дърводелски стяги и такива за заваряване. Дърводелските са направени с материали по-подходящи за тази дейност, дръжките им са пластмасови или дървени, а самите точки на допир са с гумирана или омекотяваща подплата.

Стягите за заваряване са изцяло метални, с по-малък размер и по-висок потенциал за стягане. Те нямат подплата на точките на допир, тъй като при металите това не е необходимо, поне докато са в необработена и сурова форма.

Най-компактни и приложими в други сфери са стягите тип „пинпка”, които могат да варират в силата, с която могат да стискат. Това изцяло зависи от механичното напрежение на пружината в тях, което може да е ограничителен фактор при избор им.

За сметка на това силата на затягане при дърводелските и металургичните инструменти за стягане, зависи от силата на оператора, както и от здравината на резбата.

Кои стяги кога се ползват

При дърводелско приложения има няколко основни фактора, които определят коя стяга кога може да се ползва. Те са:

 • Дължината на развивното рамо;
 • Дължината на челюстите от основата-навън;
 • Потенциалната сила на затягане.

В контекста на дърводелството, най-често тези стяги се ползват при залепване на плоскости или фиксиране на елементи при създаване на пилотни дупки. При лепене на плоскости, силата на затягане има голямо значение и там се предпочитат навивните стежки за сметка на тези с бързо отпускане.

Пружинните стежки са най-малки като размер, като те се ползват доста често при приложните изкуства или при нужда от бързо и сравнително силно придържане на повърхности едни към други.

Стяжките за металургия са по-тежки и доста по-солидни от всички останали. При тях единствената подвижна част е самата резба на движещата челюст, което добавя към надеждността на този инструмент.

Защо да пазарувате от онлайн магазина на TeMax.bg

Когато човек разглежда инструменти, едно от съображенията му за избор на конкретни продукти е цената им. За разлика от останалите, ние можем да се похвалим с наистина ниски цени, стабилно разбиране за нуждите на нашите клиенти, и реална способност да ви помогнем преди, по време на и след пазаруване – уверете се сами.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от