Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Кръстчета и клинове

Филтри

1-32 от 33 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 33 продукти

Страница

Малко са специализациите в довършителната ремонтна дейност, които се славят със своята сложност, както е при лепенето на плочки. При него е важно не само да се внимава за нивелацията на пода, но и за равнинното разположение на самите плочки, както и на разстоянието между тях.

Единственият начин един майстор да гарантира правите фуги между плочките в банята, е като се ползват кръстчета и клинове, или т.нар ограничители. Те са често срещани, масови и най-различни на вид – затова от TeMax.bg направихме разнообразна селекция, за да намерите точно това, което търсите и то на добра цена.

Защо е задължително да ползвате кръстчета и клинове

Хората, които не се занимават с тази дейност много често не си дават сметка защо всъщност се оставят фуги между плочките. Не може ли да са плътно една до друга?

Теоретично прилепването на плочките една до друга е възможно, но на практика става ясно, че няма плочки с прави ъгли, дори те да са първо качество. Затова се оставя минимална фуга от 1мм, за да може тази разлика да се обере от фугата, и за да се зададе правилна и прилежна мрежа от плочки.

При лепене на фаянс или гранитогрес, всеки следващ ред се полага равномерно, като се гарантира за фиксацията и реглажа на самите плочки с кръстче с определена дебелина. Всички кръстчета са с прав ъгъл, което означава, че при систематичното им ползване, всички плочки ще са под прав ъгъл една спрямо друга.

Какви клинове и кръстчета ще закупите от тук

В категорията ни строителни инструменти можете да намерите най-различни кръстчета и клинове, като те варират главно в тяхната дебелина и цвят. Тук ще откриете кръстчета-фиксатори с дебелина от 5мм до 1мм, като те се предлагат в пакети по 100 броя на доста добра цена.

Тъй като в пода или стените на една баня могат да се ползват стотици кръстчета и клинове, всеки продукт в тази категория е на изключително добра цена, за да се намалят разходите по ремонта.

Тук можете и да намерите изравнители за плочки, които позволяват на майсторите бързо и ефикасно да гарантират равнинното разпределение на всяка плочка. Самите изравнителни варират в своята функционалност и практичност, като могат да се ползват както клинове, така и заклинващи изравнители.

С кое TeMax.bg улеснява вашето пазаруване

Това, което прави пазаруването от сайта на TeMax по-приятна задача, е това колко голяма изобилие от предложения ще намерите тук. Въпреки голямото текучество на продукти, всеки артикул е разположен на възможно най-интуитивни откриваемото място, за да намерите нужното възможно най-бързо и без мотане.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от