Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Подпрозоречни дъски и первази

Филтри

1-32 от 35 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 35 продукти

Страница

Подпрозоречните дъски и первази са един от последните акценти за вашите прозорци. Те ви помагат да увеличите пространството под прозореца си и да превърнете крехкият гипсокартон под прозореца, в удобна за ползване площ за саксии и други ценни предмети.

Ползите на различните подпрозоречни дъски и первази варират значително и могат да ви помогнат да намалите влагата, която навлиза в дома ви през прозореца.

Те заздравяват касата на прозореца и ви дават страхотна водонепромокаема повърхност за саксии, сутрешно кафе или другия приятни преживявания.

На TeMax.bg можете да намерите богата селекция от продукти направени специално за вашия дом.

Кога се слагат подпрозоречни дъски и первази

Монтажът на една дъска или перваз за под прозорец може да е съвсем елементарен – можете да ползвате монтажен силикон. Можете и да използвате двойна залепваща лепенка, която да фиксира перваза докато захване силиконът.

Възможна е употребата на Г-планки и винтове за монтаж – предимствата на този подход, е че са обратими. Докато монтажът си силикон е скрит и не си личи, той не може да бъде обърнат веднъж щом лепилото захване – ще трябва да се изкърти лепилото и самият перваз.

При Г-планките можете да отвиете винтовете и да запълните дупките без след това да си личи, че реално е имало нещо там.

Имате ли полза от такива продукти

Ползата от подпрозоречни дъски первази идват от това, че те ви позволяват да завършите вида на самите прозорци и техните каси. Те са първото и последно нещо, което можете да сложите под прозореца и да получите един завършен продукт.

Те също така намаляват влагата, която навлиза в стената под самия прозорец – тъй като са направени от изкуствена, водонепромокаема материя. Кондензът на прозорците може да се стече до тяхната основа, като попие в гипсокартона или бетона.

Това ще се отрази на облицовката на стената и ще намали здравината на самата стена а и дори може да доведе до напукване и падане на мазилката. В крайна сметка целта тук е комфорт и удобство, а един перваз за подпрозорец е идеалното решение.

Те ви позволяват да сложите любимите си дъски на място без да се налага да се ограничавате като преди.

Защо да изберете да пазарувате от TeMax.bg

Изборът да пазарувате от TeMax.bg, а не от друго място е разумен, защото ние подхождаме отговорно към своите избори. Нашата цел е да ви позволим да откриете идеалните решения за дома си, на отлично ниска цена, с гаранция за качество на всеки продукт.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

От какъв материал са изработени подпрозоречните дъски и первази?

На пазара може да намерите подпрозоречни дъски и первази изработени от голямо разнообразие от материали. Най-често срещаните модели са направени от PVC, MDF, алуминий или неръждаема стомана.
Избора на материал се прави на базата на приложението, което подпрозоречните первази ще изпълняват и интериорния дизайн на помещението. В онлайн магазина на Temax.bg се предлагат различни видове первази според материална на изработка и дизайна. При нас ще намерите модели подпрозоречни дъски изработени от мрамор или дърво, които много добре пасват на елегантния интериорен дизайн.

 

Как се монтират подпрозоречните дъски и первазите?

Монтажът на тези детайли е лесен, но може да варира според материална на изработка или спецификите на мястото около прозореца. Преди монтажа трябва да подготвите повърхността. Тя трябва да е чиста и равна без наличието на пукнатини. Следващата стъпка е да измерите разстоянието между двата края на прозореца и да намерите перваз със същите размери.
Подпрозоречните дъски и первази се монтират с помощта на специално лепило, което се нанася върху гърба на елемента. След това внимателно трябва да поставите перваза по дължината на стената под прозореца. За допълнителна сигурност може да използвате и крепежни елементи, които да гарантират опората на перваза.

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от