Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Конзоли за рафтове

Филтри

1-31 от 31 продукти

Филтри

1-31 от 31 продукти

Конзолите за рафтове идват под най-различни форми и размери. Основната им роля е да поддържат рафтове, като рафтовете се монтират към конзолите, а те самите се монтират за стената.

За да се добие добра сглобка между рафтовете и самите конзоли, частта за плота на рафта е равна, с няколко отвора подходящи за различен размер винтове и крепежни елементи.

Конзолите могат да се монтират към гипсокартон, дърво, бетон и тухла, като е важно да се съобрази тежкотоварността на самата конзола спрямо товара, който тя ще носи.

Правилна употреба на конзоли за рафтове

За получаването на стабилно укрепен рафт е нужно конзолите да бъдат разпределени на не повече от два метра една от друга.

Рафтовете, които носят не бива да надвисват отвъд стъпката на конзолата с повече от 30 см, като при по-дългите и широки рафтове могат да се ползват специални конзоли.

Разпределението на различните конзоли за рафтове една от друга бива да бъде съобразена с размера и дължината на самия рафт. При рафт с дължина от точно два метра се ползва две конзоли на равно разстояние една от друга и от краищата на рафта.

По дългите рафтове изисква повече конзоли, за да се ограничи огъването на рафта. Тук правилото на разпределение по две конзоли на 2 метра една от друга, важни с пълна сила.

Разновидностите конзоли за рафтове на пазара

Има три основни вида конзоли за рафтове на пазара – такива за слабо натоварени рафтове, такива с декоративни елементи от ковано желязо, и подсилени конзоли.

Подсилените конзоли притежават допълнително подсилване с разпонец позициониран от върха на държача на рафта, до края на стенната стъпка на конзолата.

Всяка конзола има рейтинг за тежестта, която може да издържи, като те варират от 40 килограма, чак до 80 килограма и нагоре.

В зависимост от приложението си, конзолите бива да бъдат разпределени на не повече от два метра една от друга, като в някои случаи, при по-тежки товари, това разпределение стига до един метър.

За да се гарантира добър монтаж към стената е добре да се използват поне два дюбела с винтове, в най-добрите случаи по три за всяка конзола.

Всичко най-ценно за дома на едно място – TeMax.bg

Когато целите да намерите всичко за дома и градината на едно място, най-сигурният доставчик в България остава TeMax.bg. Ние предлагаме онова, от което всеки дом има нужда, а именно качествено изработени изделия за обзавеждане и строеж на един уютен дом.

Добавете своя продукт в количката и изберете желания от вас метод на заплащане и адрес на доставка. Всичко друго оставете в ръцете на нашите експерти.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от