Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Пътеки и постелки

Филтри

1-32 от 32 продукти

Филтри

1-32 от 32 продукти

В обзавеждането на дома влизат много и най-различни предмети и продукти с различна функция и външен вид. Една от принадлежностите, които със сигурност могат да обогатят едно пространство, са различните подови настилки, част от които са пътеките за коридор и постелки за под, които ще намерите тук.

Как да изберете пътека за всяка стая от дома ви

Пътеките и чергите са били и продължават да бъдат част от живота на всеки българин, без значение какъв доход има или откъде е той. Затова не се изненадваме, когато видим, че толкова много от вас търсят пътеки и постелки за под.

Един от правилните начини за избиране на пътека или черга е да съобразите три основни неща:

  • Широчина;
  • Дължина;
  • Дължина на косъм.

Последното е особено значение, тъй като дългокосместите пътеки са по-скоро предназначени за топлете, отколкото за бърсане на краката при влизане от врата или за абсорбция на влага. Затова, нашата препоръка е да изберете вид черга, която ще подхожда на нейната предвидена употреба – късокосместите черги са най-добри за коридори и за пред вратата на терасата.

Пътеките, които са с по-дълъг косъм са най-добре за през зимата, когато климатиците работят усилено да запазят приятна атмосфера. Има и разделение на пътеките по вид съставящ материал/и, като най-основните видове намиращи се тук са:

  • От синтетични и изкуствени материали;
  • От памук и вълна;
  • От синтетика и естествени материали.

Като предимствата на всеки вид материя ще обясним по-долу в параграфа обясняващ различните видове пътеки и постелки,които предлагаме тук.

Какви видове пътеки за коридор предлагаме тук

Видовете пътеки, които предлагаме тук са синтетични, естествени и смесени и те варират най-вече в тяхната широчина и начин на поддръжка. Естествените материи се перат по-внимателно и на по-ниска температура, докато изкуствените материи могат да издържат по-високи температури от обикновеното.

Възможно е и да задържат повече статично електричество, тъй като синтетика е подвластна на електростатика от други синтетики или гума. Тази статичност привлича повече прах и прави този вид постелки и пътеки доста по-мръсни и замърсяващи се от естествените.

За сметка на това са доста лесни за поддръжка, тъй като могат да се перат на сравнително високи температури.

Защо няма по-добро място за пазаруването от TeMax.bg

Причината да изберете своите пътеки или постелки от нас, е понеже тук цените им са най-добрите от другите места на българския пазар. За вас красотата е важна, но още по-важно е да обзаведете дома си за по-малко пари – все пак не всеки има средствата да купува Персийски килими и копринени черги от Иран.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече

Как да поддържам постелките и пътеките чисти?

За да запазите максимално дълго време добрия външен вид на постелките и пътеките във вашия дом трябва да се стараете да ги поддържате чисти. Това става с редовно почистване със специални препарати, които са подходящи за материала и текстила, от който са направени пътеките и постелките.
Почистването включва няколко стъпки. Важно е да отделяте време да почиствате постелките с прахосмукачка поне веднъж на няколко дни. Относно прането на постелките трябва да знаете, че някои от тях не са подходящи за изпиране в пералня, а трябва да го направите на ръка.

 

Как да избера подходящата постелка или пътека за дома си?

При избор на пътека или постелка за дома ви препоръчваме да разгледате асортимента в онлайн магазина на Temax.bg. Ето и някои фактори, които ще ви улеснят в избора на подходяща постелка или пътека:
* Определете размера
Измерете пространството, което искате да покриете, и изберете постелка или пътека със съответния размер.
* Подходящ материал
Заложете на издръжливи и лесно почистващи материали, особено в областите в дома със засилен трафик.
* Предназначение
Определете дали избирате постелката заради дизайна или за да предпази пода ви от замърсяване или изстиване през зимата.
* Определете бюджетният си лимит

 

© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от