Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Градински триони

Филтри

1-8 от 8 продукти

Филтри

1-8 от 8 продукти

Всяка градина или овощно насаждение се нуждае от поддръжка и много често тя се случва чрез употребата на ръчни градински триони.

Този вид инструмент е един от най-древните, но и ефикасни начини, чрез които може един клон или дърво да се свали. В зависимост от размера на зъбите, наклона и формата им е възможно както напречно, така и надлъжно рязане на дървесина.

Какви триони за градината може да намерите тук

Това, което можете да намерите тук, са два основни вида триони – сгъваеми и такива с фиксирана дръжка. Сгъваемите триони не отстъпват по никакъв начин на фиксираните си братовчеди, ни най-малко с ефикасност или здравина на острието.

Онова нещо, с което може да се каже, че са по-добри е тяхната преносимост и защита на острието, когато не се ползва. Сгъваемите триони са изключително удобни за пренасяне в куфари с инструменти, като сгъваемата им част се държи на сигурна, поцинкована основа и болт.

Най-често, сгъваемите триони се ползват за по-малки клони, но могат да намерят приложение и при по-дебелите, но поради по-тесния им профил е трудно да се премине през по-дебел диаметър.

За сметка на това пък фиксираните триони могат да се ползват лесно както при мокри, живи клони, така и при суха дървесина, като има два основни вида – такива за дърпащо рязане и такива за бутащо рязане.

Тези за бутащо рязане са значително по-твърди и по-трудни за огъване, за да издържат на натиска при бутащото рязане.

Масово трионите за дърпащо рязане имат два редуващи реда зъби, които са с лек наклон към дръжката, това е и основната разлика между двата вида триони.

За да улесните вашето рязане е желателно при обработване на тежък клон да положите клинове при достигане на по-голяма дълбочина, така предотвратявате риска от прищипване и съпротивление.

За допълнително намаляване на съпротивлението между острието и дървесината, можете да използва вакса, пчелен восък или дори машинна грес, ако режете суха дървесина.

С какво ви помагат различните градински триони

Това, с което един ръчен градински трион ще ви бъде най-много от полза, е получаването на бърз достъп до ефикасен инструмент, който само с няколко движения може да свали един клон с голям диаметър.

Трионите за сухо рязане са с по-голяма закалка на зъбите, тъй като сухата дървесина представлява по-голямо съпротивление.

Защо да изберете TeMax.bg за онлайн пазаруване

Това, което ние от TeMax.bg можем да ви дадем като гаранция, е че всеки продукт намиращ се в тази категория е бил тестван за своето качество.

Можем и да ви дадем гаранция за трайността на вашата покупка, както и че тук ще откриете това, което търсите от познати и нови марки, но на значително по-достъпна цена от други магазини.

Прочети повече
© 2023 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от