Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Овощарски триони

Филтри

1-6 от 6 продукти

Филтри

1-6 от 6 продукти

Всяка градина или овощно насаждение се нуждае от поддръжка и много често тя се случва чрез употребата на ръчни градински триони.

Този вид инструмент е един от най-древните, но и ефикасни начини, чрез които може един клон или дърво да се свали. В зависимост от размера на зъбите, наклона и формата им е възможно както напречно, така и надлъжно рязане на дървесина.

Какви триони за градината може да намерите тук

Това, което можете да намерите тук, са два основни вида триони – сгъваеми и такива с фиксирана дръжка. Сгъваемите триони не отстъпват по никакъв начин на фиксираните си братовчеди, ни най-малко с ефикасност или здравина на острието.

Онова нещо, с което може да се каже, че са по-добри е тяхната преносимост и защита на острието, когато не се ползва. Сгъваемите триони са изключително удобни за пренасяне в куфари с инструменти, като сгъваемата им част се държи на сигурна, поцинкована основа и болт.

Най-често, сгъваемите триони се ползват за по-малки клони, но могат да намерят приложение и при по-дебелите, но поради по-тесния им профил е трудно да се премине през по-дебел диаметър.

За сметка на това пък фиксираните триони могат да се ползват лесно както при мокри, живи клони, така и при суха дървесина, като има два основни вида – такива за дърпащо рязане и такива за бутащо рязане.

Тези за бутащо рязане са значително по-твърди и по-трудни за огъване, за да издържат на натиска при бутащото рязане.

Масово трионите за дърпащо рязане имат два редуващи реда зъби, които са с лек наклон към дръжката, това е и основната разлика между двата вида триони.

За да улесните вашето рязане е желателно при обработване на тежък клон да положите клинове при достигане на по-голяма дълбочина, така предотвратявате риска от прищипване и съпротивление.

За допълнително намаляване на съпротивлението между острието и дървесината, можете да използва вакса, пчелен восък или дори машинна грес, ако режете суха дървесина.

С какво ви помагат различните градински триони

Това, с което един ръчен градински трион ще ви бъде най-много от полза, е получаването на бърз достъп до ефикасен инструмент, който само с няколко движения може да свали един клон с голям диаметър.

Трионите за сухо рязане са с по-голяма закалка на зъбите, тъй като сухата дървесина представлява по-голямо съпротивление.

Защо да изберете TeMax.bg за онлайн пазаруване

Това, което ние от TeMax.bg можем да ви дадем като гаранция, е че всеки продукт намиращ се в тази категория е бил тестван за своето качество.

Можем и да ви дадем гаранция за трайността на вашата покупка, както и че тук ще откриете това, което търсите от познати и нови марки, но на значително по-достъпна цена от други магазини.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от