Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Композитен декинг

Филтри

1-8 от 8 продукти

Филтри

1-8 от 8 продукти

След вътрешността на къщата, човек започва да насочва фокуса си към фасадата и това, което е около нея. За много от нас, които харесват идеята за веранда с покрив, изниква въпросът - от какво точно ще бъде направен подът на тази веранда – от масив или от композитен декинг?

Какво представлява композитният декинг

Композитният декинг е точно това, което името му предполага – композит от смоли и пластмаси, които се оформят в топла пещ и калъп под формата на различни по дължина летви. Има няколко различни готови варианти, които можете да намерите тук на TeMax.bg, като някои модели са кръстосани, за да създадат усещането на преплитане, а други са прави.

Основната разлика в декинга от композитни материали, се състои в цветовете и подредбата, която може да бъде следвана. Всяка дъска, досущ като дюшемето, има мъжка и женска част, като всеки следващ елемент се закопчава за предишния.

При този декинг има технологично разстояние, чиято роля е да позволи на водата да се оттече, което е прекрасно, особено през зимата. Другата роля на разстоянието между всеки елемент, е да се остави пространство за температурни разширения и стеснявания през различните периоди на годината.

Поради своята синтетична природа, този продукт е идеален за външни приложения, тъй като не гние, не се огъва и няма нужда от пребоядисване или лакиране, както е с масива. Друго голямо предимство, е че изключително лесен за обработване, рязане и оразмеряване според потребностите на вашия проект.

Защо да изберете композитен декинг а не дървен

Дървото е прекрасен източник на топлина, и като един от най-лесните за набавяните ресурси на планетата земя, той се намира в изобилие. Но разликата между една обикновена дъска и дървен материал, който е подходящ за декинг, е огромна.

Като се започне от качеството на самата дървесина, и като спрем на химичната третировка нужна, за да се гарантира резистентност на влага и слънце, продукта става значително по-скъп от обикновените дъски. За разлика от масива, една веранда направена от композитен декинг, е значително по-лесна за набавяне, поддръжка и монтаж.

Благодарение на подобна инвестиция, вие сте способни, само за часове, да изградите една прилична по размер веранда, за малка част от дългосрочните разходи, които ще имате ако използвате масив.

Каква гаранция може да ви даде TeMax.bg при всяко пазаруване

Това, което можем да ви гарантираме при пазаруване от онлайн магазина на TeMax, е че ще останете доволни от доставеното до вашата врата. Имате възможност и да поръчате през онлайн платформата ни, след което да вземете поръчката си от най-близкия до вас физически магазин, без оскъпяване или излишни такси.

Прочети повече
© 2022 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от