Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Соларни колектори

Филтри

1-6 от 6 продукти

 1. КОЛЕКТОР ELDOM CLASSIC R 1,5 СЕЛЕКТ.П-Е
  КОЛЕКТОР ELDOM CLASSIC R 1,5 СЕЛЕКТ.П-Е
  588,99 лв.
 2. КОЛЕКТОР ELDOM CLASSIC R 2,0 СЕЛЕКТ.П-Е
  КОЛЕКТОР ELDOM CLASSIC R 2,0 СЕЛЕКТ.П-Е
  694,99 лв.
 3. СТОЙКА ELDOM SUP-EC2F ЗА CLASSIC R 2,0
  СТОЙКА ELDOM SUP-EC2F ЗА CLASSIC R 2,0
  264,99 лв.
Филтри

1-6 от 6 продукти

Слънчевият колектор е устройство, което събира и/или концентрира лъченията от слънцето. Използват се предимно за нагряване на вода за лична употреба чрез възпроизведеното активно слънчево отопление. Обикновено се монтират на покрива или на други подходящи места, където има най-продължително и постоянно огряване от слънцето.

В онлайн каталога на TeMax.bg включваме едни от най-изгодните предложения на пазара за качествени соларни колектори, с които ефективно да спестите от сметката за тока, изразходван за затопляне на вода за битови нужди. Разгледайте продуктите в категорията и направете своята поръчка още днес, за да подобрите енергоефективността на дома си и да намалите разходите в своя бюджет.

Какви са предимствата на нашите соларни колектори

Тук ще откриете качествени слънчеви колектори за топла вода на доказали се сред потребителите топ производители на българския пазар, които с години ще ви осигуряват хубава топла вода за нуждите на цялото домакинство.

Предложенията ни се отличават с високи нива на абсорбираща светлината способност, селективност, абсорбиращи компоненти, изработени от висококачествени материали и ефективна изолация. Те са подсилени, за да устояват на различните условия на времето и климатични промени от различен характер. Конструкциите им са стабилни и надеждни, а изработката – здрава и издръжлива, за да се гарантира техният дълъг експлоатационен живот.

В TeMax.bg формираме асортимента си с най-доброто от пазара към актуалния момент, за което преценяваме чрез сравнение на отделните характеристики на ваната и нейната цена за крайния потребител. Когато достигнем до заключението, че продуктът е изгоден и качествен, го включваме в нашите каталози.

Внимание! Поради спецификата на продуктите в категорията, доставката може да отнеме по-дълго време от обичайното. Следете за уточнения по отношение на срока за доставяне в описанието на съответния продукт.

Видове слънчеви колектори за топла вода

Ако се чудите „Какъв слънчев колектор да избера“, трябва да знаете кои са основните видове. Два са най-популярните типа соларни колектори към момента в България – класически плоски колектори и вакуумно-тръбни колектори.

Плоските колектори (панели) се състоят от плоска изолирана кутия със стъклен или пластмасов капак, в която е поместена абсорбираща плоча в тъмен цвят. Слънчевата светлина преминава през капака и се абсорбира от плочата, която се нагрява и пренася топлината към течност, движеща се в тръби или канали вътре в кутията. Това е най-оптималният вариант откъм цена и качество.

Вакуумно-тръбните са изградени от стъклени тръби с абсорбиращо покритие от вътрешната страна. Те работят на основата на създаване на налягане чрез вакуум на вътрешното пространство в тръбата, за да се улови и придвижи слънчевата енергия, конфигурирана в топлинна такава като същевременно се минимизира загубата на топлина.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от