Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Ножици за клони

Филтри

1-10 от 10 продукти

Филтри

1-10 от 10 продукти

Ножиците за клони са невероятно полезен и лесен за ползване градински инструмент, който намира не само домашно, но и професионално приложение.

Поради тази причина, ние от TeMax.bg, направихме подбор от различни по вид, дължина и клас ножици за клони, за да може всеки потребител да открие точно това, което ще му служи най-добре.

Какво представляват ножиците за клони

Ножиците за клони са по-големият брат на лозарските ножици и се отличават с 3 основни характеристики – големина на челюсти, дължина на дръжки и телескопични възможности.

Поради по-големия лост, който дългите дръжки предоставят, един градинар може да среже значително по-дебели клони и израстъци с едно бързо движение.

Освен по-дългите дръжки и голям лост от първи род, ножиците за клони идват и с по-големи челюсти, което ви позволява да срежете значително по-голям диаметър клони, без да се налага да повтаряте.

Разбира се, големината на челюстите варира значително между различните видове, като някои запазват формата на лозарските ножици, за други има затъпена и назъбена основна.

Затъпената назъбена основа служи като място за натиск и реално действа по модела на резците и задните зъби в човешката уста. Докато долните зъби действат като основа, горните се използват за разсичане и разрязване на по-солидни предмети.

Друг важен, отличаващ аспект на различните ножици за клони, е че те разполагат с телескопични удължаващи дръжки.

Те не само увеличават лоста, давайки ви повече сила при рязане на клони, но и ви дават достъп до по-високо растящи дървета, които иначе биха били трудни за стигане.

С какво разполагаме в нашата категория

Това, което можем да ви предложим като различни видове ножици за рязане на клони са ножици за едри клони и храсти, такива за по-тънки клони и ножици за телескопични дръжки.

Последните са предназначени като част от комплект, тъй като съчетават трион и лозарска ножица и се оперират с връв или специален механизъм намиращ се в телескопичната дръжка.

Те са в изцяло друга категория, що се отнася до достижимост, тъй като прътовете им могат да достигнат клони до над 3 метра височина. При комбинация със стълба, реално един градинар може да достигне до върха на едно средно по-височина дърво, без да рискува падане от клон.

Разполагаме с ножици за едри челюсти, ножици с двойно заострени челюсти, ножици с затъпени и назъбени челюсти и ножици за кастрене на наистина едри клони.

Защо да изберете точно TeMax.bg

Това, което кара много от нашите клиенти да избират нас, е високото качество на селекцията ни, както и достъпните цени, без значение кой клас инструмент изберете.

Няма значение дали сте професионален градинар или търсите нещо за дома, нашето старание гарантира, че ще откриете точно това, което ще ви служи на добре.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Варна, Бурга, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Габрово, Търговище, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Монтана, Видин, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Перник, Ловеч, Смолян, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от