Доставяме до 3 работни дни

Включете се в нашата Лоялна програма

Поръчай и вземи от магазин. Виж повече

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Анкери

Филтри

1-32 от 34 продукти

Страница
Филтри

1-32 от 34 продукти

Страница

Анкерите извършват една изключително важна функция при монтажната дейност, която малко други видове крепежни елементи могат – да придържа големи товари фиксирани към стабилна основа.

Анкерите се правят от високоеластично и твърда машинна стомана, която издържа на всестранни натоварвания, в това число дърпащи и усукващи сили.

Силата на един анкер се определя от неговата дебелина, както и от дълбочината на приемния отвор в основата на монтажа.

Тъй като анкерите се водят фрикционни крепежни елементи, те разчитат на здрава основа, затова най-често се ползват в подсилен бетон, асфалт, Y-тонг и други.

Какви анкери има на пазара и за какво се ползват

Има три основни вида анкери на пазара, химични, втулкови и сегментни като най-често срещаните са втулковите и сегментните.

Химичният анкер се ползва в ронлива основа, като тухла или стар зид, както и в ситуации, в които монтажният отвор в основата е прекалено широк.

Те се класифицират като друг вид крепежни елементи, тъй като не използват фрикционни сили а силно втвърдяваща лепилна смес, която запълва отвора и фиксира анкера към основата.

Фринкционните анкери, тоест втулковите и сементните, се използват по подобен начин, като се правят отвори с 0,5 размер по-широк от диаметъра на анкера.

При тях няма нужда от химия, а единствено е важно да се гарантира добро разширяване на желязната „риза”, която е около основната цанга.

Съществена ли е разликата между разновидностите от анкери

Разликата между двата фрикционна вида анкери е съществена дотолкова доколкото е съществено различен размерът на желязната „риза”. При втулковите крепежи самият болт е поставен в клин с цялата дължина на крепежния елемент.

При сегментните крепежни елементи краят е с леко коносовидна форма, която помага за разширяването на самата металана риза на анкера.

Тази риза е свободно подвижна по протежението на анкера, но започва да се разширява с завъртането на гайката. Издърпването на самия анкер от навиването на резбата разширява ризата по конусовидната основа, затваряйки отвора напълно.

При втулковите анкери се наблюдава подобно разширяване, но при тях самата риза има яка под основата на главата на болта.

При този вид липсва гайка, резбата е в самата риза като навиването ѝ я кара да се разширява в отвора, докато не се стигне точка на правилно притягане.

Когато искате да сте сигурни, че купувате качество – TeMax.bg

Ако ви е писнало от това да пазарувате и да купувате продукти, които не задоволяват вашите изисквания за качество, значи знаете защо TeMax.bg е толкова популярен онлайн магазин.

Същото чувство изпитват и хиляди хора – и за щастие ние сме насреща да ви помогнем да се снабдите с крайно нужното качество, което всички заслужаваме.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от