Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 400 лв до 8 дни. Виж повече

Плати онлайн и вземи от магазин Виж повече

Включете се в нашата Лоялна програма

ВЛЕЗ В КЛУБА С ДИГИТАЛНА КАРТА ТЕМАХ виж повече

Шайби

Филтри

1-32 от 32 продукти

Филтри

1-32 от 32 продукти

Шайбите са тънките, но здрави междинни подложки между една гайка и основата върху, която тя се затяга. Целта на шайбата е не само да действа като дистанционер, но и също така да ограничи деформирането на основата.

С шайба се увеличава многократно площта на затягане, което не само подсигурява болта и товара, който той носи, но и прави самата система значително по-защитена от вибрации.

На пазара има огромен брой шайби, от самозатягащи шайби, то меки шайби, такива с поцинкована основа както и такива за уплътняване на отвор.

От TeMax.bg създадохме за вас огромна селекция крепежни елементи, част от които са и шайбите, за да можете най-сетне да разполагате точно с това, от което се нуждаете.

Какви са разликите между изложените тук шайби

Освен разлики във вътрешните и външните размери, има няколко много ключови разлики между една и друга шайба.

Първата разлика върху, която се фокусират всички, е от какво е направена тя – дали е поцинкована стомана, неръждаема стомана или от тънка ламарина с омекотяваща основа?

След това се обръща внимание на това дали шайбата е цяла или пружинираща? Шайбите с пружинираща основа не са цели а са прекъснати, като единият край настъпва другия.

При затягане с гайка, шайбата се „затяга” и става под напрежение. Другите шайби с жертвена мека основа са направени, за да уплътняват отвора, който бива затегнат, така че той да бъде защитен от вода.

Как да сте сигурни, че избирате правилните шайби

За да сте сигурни, че сте избрали правилните шайби е нужно да знаете размера на самия болт, както и външния размер на гайката.

Един от най-големите проблеми при болтовете и гайките, е че главата на болта не винаги съвпада с размера на гайката, за това е нужно външният диаметър на бола да се избере спрямо размера на гайката, а не главата на болта.

Това се прави, за да се гарантира правилно сцепление между гайката и болта, както и да се избегне изкривяване на болта поради неправилно паснала гайка.

След това е добре да изберете гайка, която има подходящите за вашите цели текстури. Лицето на една стоп гайка може да има резци – те служат да увеличат триенето при затягане, като така намаляват вероятността от приплъзване или отвиване на гайката от резбата на болта.

Какво прави TeMax.bg толкова популярно място

Това, което ни направи толкова популярни не само сред домашните майстори, но и сред по-опитните специалисти, е това, че реално предлагаме качествени продукти.

От най-малкото до най-голямото – при нас няма незначителни неща – всичко минава вътрешна качествена проверка, за да сме сигурни, че купувате добри стоки.

Поръчайте на изгодни цени от онлайн магазин Темакс с удобна доставка до София, Раднево, Силистра, Добрич, Шумен, Разград, Севлиево, Търговище, Сливен, Враца, Монтана, Кърджали, Габрово, Гоце Делчев, Дупница, Пирдоп, Петрич, Троян и други населени места в България.

Прочети повече
© 2024 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от