Доставяме до 3 работни дни

Безплатна доставка над 200 лв. Виж повече

Триони, циркуляри и рендета

Едва ли ще видите домакинство или професионален дърводелец без поне един от инструментите, които събрахме за вас в тази категория на TeMax.bg. Техните ползи са многобройни, като най-често са свързани с обработката на дървесина, но има и инструменти като саблените триони и ръчните циркуляри, които имат приложения и в металургията.

Различните функции на нашите триони, циркуляри и рендета

За да разберем най-добре всеки отделен вид инструмент и това как може той да ни бъде полезен, е важно първо да разберем, поне в основа, как функционира той. Целта на този текст е да даде правилната информация на нашите потребители, за да могат те да вземат по-добро и информирано решение съобразно техните нужди.

Както става ясно от пръв поглед, категорията ни с триони, циркуляри и рендета съдържа в себе си богато разнообразие от инструменти за рязане и обработка на дървесина. Казваме обработка на дървесина, тъй като различните оберфрези имат заложената функция по-скоро да „изкопават” елементи, форми или да заглаждат ъгли.

Прободните триони или „зегета” са значително по-контролиран начин за рязане на материал, като и те имат възможността да обработват алуминий и по-меки метали, а не само дървесина. Основната разлика между различните саблени триони и прободните такива, е че вторите разполагат със стабилизираща основа, която подпомага по-прецизната работа.

Саблените триони са създадени да отнемат материал бързо и ефикасно, но при тях прецизността не е толкова важна функция, а по-скоро те се оставя на циркулярите и зегетата.

Самите циркуляри, пък могат да се разделят на 3 основни вида – настолни (пендели), ръчни и циркуляри с плот. Циркулярите с плот са тези, които предоставят най-голяма работна площ, на която могат да се кроят и режат различни елементи, в зависимост от размера на самия плот, както и на заложения диск.

Ръчните циркуляри са за бърза и сравнително прецизна работа, а настолните циркуляри са най-добре пригодени за напречното изрязване на греди, алуминий и други подобни елементи. Основното им ограничение е падащата функция на самия циркуляр, както и широчината на пейката, върху, която лежи елемента – за сметка на това има функции за рязане на 90 градуса в няколко оси.

Как да подберете правилните инструменти за вашите нужди

Въз основа информацията за функциите на различните инструменти ние от TeMax.bg смятаме, че всеки човек може да изберете правилната машина за неговите нужди. Това е и причината тази категория с триони, циркуляри и рендета да съдържа толкова голяма богатство от избор – за да имате свободата да направите правилното за вас решение.

Защо TeMax.bg е правилното място за вашето пазаруване

Защото тук можете да получите гаранция не само за закупен артикул, но и за добро обслужване, коректно отношение при рекламации и дори сервизно обслужване на всякакви закупени чрез нас инструменти. Ако имате въпрос относно каквото и да е било свързано с намиращи се тук инструменти, можете да се свържете с нас по всяко време.

Прочети повече
© 2021 TeMAX. Всички права запазени. Онлайн магазин от